Manşetler

Facebook sosyal hediye uygulaması Karma’yı satın aldı

Bir yandan borsaya açılma sürecini yönetirken bir yandan da satın almalarla gündem yaratan Facebook’un son satın alma hamlesi Karma oldu. Sosyal hediye uygulaması olan Karma’nın arkasındaki ekip blogu üzerinden paylaştığı yazıyla bu olayı duyurdu. Facebook da GigaOm’a yaptığı açıklamayla hem uygulamayı hem de ekibi çatısı altına kattığını doğruladı.

Karma’nın kurucuları Karma’nın sağladığı servislerin tam güçle işlemeye devam edeceğini kaydetti. Kendi topluluklarının mükemmel tutkusuyla Facebook platformunun birleşimi sayesinde kullanıcıları yeni ve anlamlı yollarla memnun edeceklerini dile getirdi. Facebook’un diğer satın almaları gibi bu satın alması da nispeten zayıf olan mobil ortam gelirlerini artırma amacı taşıyor. Karma’nın Facebook’un satın aldığı diğer servislere göre doğrudan para getirme ihtimali daha yüksek.

E-ticaret uygulaması kullanıcılara sunduğu katalog üzerinden hediye satın alma ve bunları arkadaşlara gönderme fırsatı sunuyor. Hediyeyi alan karşı taraf ister bu gelen hediyeyi onaylayıp alıyor ya da farklı bir hediye de tercih edebiliyor. Karma, hediye gönderme işini Facebook üzerinden gerçekleştirme sürecini çoktan kurgulamıştı, bu nedenle satın alma sonrasında Karma’nın işlerinin nasıl işleyeceğini tahmin etmek zor değil.

İlgili – GigaOM
İlgili – Karma Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER