Teknoloji

Facebook son dakika haberlerini cebinize taşıyacak bir uygulama yapıyor

facebook iphone

facebook-iphone-6-teknoblog-080715

Facebook, bir haber sağlayıcısı olma konusunda farklı yönlerden girişimde bulunmaya devam ediyor. Business Insider’da yer alan habere göre, şirket son dakika haberlerini ceplere taşıyacak bir uygulama üstünde çalışıyor.

Facebook’un son dakika haberleri uygulamasının henüz gelişiminin ilk aşamalarında olduğu belirtilirken, uygulamanın kullanıcılardan haber kaynaklarını ve konuları seçmelerini isteyeceği ifade edildi. Seçimin tamamlanmasının ardından Facebook’un haberleri 100 karakterlik bildirimler eşliğinde kullanıcılara göndermesi bekleniyor. Söz konusu bildirimlerde ana haber kaynağına yönlendirme yapan bir bağlantının da bulunacağı belirtilirken, uygulamada belli sayıda haber kaynağının yer alacağı söyleniyor.

Bir haber kaynağı olarak büyümesini sürdüren Facebook’un bu alandaki çalışmalarını sürdürmesi doğal bir gelişme olarak niteleniyor. Son dakika haberleri uygulaması, yayıncıların içeriklerinin tanıtımını yapmasına yönelik bir araç izlenimi verse de, uygulamanın Facebook açısından önemi değişmiyor. Twitter da geçtiğimiz hafta iOS ve Android uygulamalarında son dakika haberleri sekmesini test etmeye başlamış ve yakında etkinlik ve haber odaklı Project Lightning’i hayata geçireceğini duyurmuştu.

Business Insider’ın haberinde uygulamanın halen alfa testinde olduğu, çıkış tarihi ve ismi konusunda da henüz bir karara varılmadığı belirtildi. Facebook ise şu an için dedikodulara ilişkin bir açıklama yapmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER