
Facebook, bir haber sağlayıcısı olma konusunda farklı yönlerden girişimde bulunmaya devam ediyor. Business Insider’da yer alan habere göre, şirket son dakika haberlerini ceplere taşıyacak bir uygulama üstünde çalışıyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Meta’yı 1,4 trilyon dolarlık dev bir hesaplaşma bekliyor

Xiaomi’nin 95 gramlık hoparlörü bir telefon standına dönüşüyor

Apple Watch Series 12 ile yedi yıllık bekleyiş sona erebilir

Sony yeni Xperia telefonunu gelecek hafta tanıtıyor

Sennheiser Momentum True Wireless 5 yıllardır beklenen özelliği getiriyor
Facebook’un son dakika haberleri uygulamasının henüz gelişiminin ilk aşamalarında olduğu belirtilirken, uygulamanın kullanıcılardan haber kaynaklarını ve konuları seçmelerini isteyeceği ifade edildi. Seçimin tamamlanmasının ardından Facebook’un haberleri 100 karakterlik bildirimler eşliğinde kullanıcılara göndermesi bekleniyor. Söz konusu bildirimlerde ana haber kaynağına yönlendirme yapan bir bağlantının da bulunacağı belirtilirken, uygulamada belli sayıda haber kaynağının yer alacağı söyleniyor.
Bir haber kaynağı olarak büyümesini sürdüren Facebook’un bu alandaki çalışmalarını sürdürmesi doğal bir gelişme olarak niteleniyor. Son dakika haberleri uygulaması, yayıncıların içeriklerinin tanıtımını yapmasına yönelik bir araç izlenimi verse de, uygulamanın Facebook açısından önemi değişmiyor. Twitter da geçtiğimiz hafta iOS ve Android uygulamalarında son dakika haberleri sekmesini test etmeye başlamış ve yakında etkinlik ve haber odaklı Project Lightning’i hayata geçireceğini duyurmuştu.
Business Insider’ın haberinde uygulamanın halen alfa testinde olduğu, çıkış tarihi ve ismi konusunda da henüz bir karara varılmadığı belirtildi. Facebook ise şu an için dedikodulara ilişkin bir açıklama yapmadı.
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.






