Teknoloji

Facebook sohbet odası özelliğini test ediyor

Facebook’un 90’larda oldukça popüler olan sohbet odalarını yeniden canlandırma hazırlığı içinde olduğu iddia ediliyor. TechCrunch’ın haberine göre, Facebook bu özelliğin şirket içi testlerine başlamış durumda. Özelliğin şirket adında ”Host Chat” kod adıyla anıldığı belirtilirken, kullanıcıların durum güncelleme ve fotoğraf/video ekleme butonlarının yanına eklenecek yeni bir buton sayesinde bir sohbet odası oluşturabilmesinin planlandığı ifade edildi.

facebook-sohbet-odasi-taslak-280613

Bu sohbet butonuna tıklayan kullanıcılar oluşturdukları sohbet odalarına isim verebilecek ve arkadaşlarını davet edebilecek. Sohbet odası Facebok’un mevcut sohbet ekranından daha büyük bir görünüme sahip olacak. Bu özelliği farklı hale getiren olay ise kullanıcının arkadaşlarının herhangi bir davet olmadan da sohbete katılabilmesi olacak. Sohbet odaları oluşturulduğu zaman bu kullanıcnın Haber Kaynağı’nda gösterilecek ve diğer arkadaşları sohbete katılmaları için uyarılacak.

TechCrunch’ın haberine göre, Facebook bu özelliğin testlerini orta ölçekli bir çalışan grubuyla gerçekleştiriyor. Şu an için sohbet odalarında sadece yazının kullanıldığı; fotoğraf, video ve his ifadesi desteğinin daha sonra servise ekleneceği ifade edildi. Facebook’tan TestCrunch’a konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şirketin zaman zaman küçük kullanıcı gruplarıyla çeşitli testler gerçekleştirdiği belirtildi.

İlgili >> TechCrunch

İLGİLİ HABERLER