Teknoloji

Facebook Snapchat’e rakip olacak yeni bir servis için çalışıyor

facebook yapay zekâ yuz tanima

Facebook geçtiğimiz yıl videolu ve görüntülü mesajlaşma servisi Snapchat için 3 milyar dolar teklif etmiş, ancak bu teklif Snapchat tarafından geri çevrilmişti. Bu olumsuz cevabın ardından Facebook Snapchat’i daha ciddi bir rakip olarak değerlendirmeye başlamış gibi gözüküyor. The Financial Times’ta yer alan habere göre, şirket CEO Mark Zuckerberg’in süpervizörlüğünde bir ”kısa süreli mesaj” uygulaması üzerinde çalışıyor. Slingshot adını taşıyacağı söylenen servisin bu ay içinde yayına girebileceği söyleniyor.

facebook-logo-070513 (630 x 394)

Slingshot Facebook’un Snapchat’in formülünü uygulama konusundaki ilk girişimi olmayacak. Şirket 2012 yılında da benzer bir video paylaşım uygulaması olan Poke’u yayınlamış, ancak beklediği ilgiyi görememişti. Mark Zuckerberg 12 saatte geliştirilen Poke uygulaması için ”şaka gibi bir uygulamaydı” açıklamasını yapmıştı. Bu sefer gelişim sürecinin Zuckerberg’in süpervizörlüğünde yürütülmesi ve aylardır devam ediyor olması Facebook’un işleri ne kadar ciddiye aldığını gösteriyor.

Slingshot’ın Facebook’un mevcut mobil uygulamalarından bağımsız bir uygulama olarak yayınlanması öngörülüyor. Şirketten daha önce yapılan açıklamada 2014 yılında yüksek kaliteli ve kullanışlı çok sayıda mobil uygulamanın yayınlanacağının sözü verilmişti. Bu da Slingshot’ın gerçeğe dönüşmesi ihtimalini biraz daha artırıyor. Gençlerle olan etkileşimi eskiye göre azalan Facebook için Snapchat benzeri bir servisin hayata geçirilmesi kulağa fazlasıyla mantıklı geliyor.

İlgili >> The Financial Times

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER