Teknoloji

Facebook Snapchat’ten esinlendiği Lifestage uygulamasını kapattı

facebook snapchat lifestageFacebook Snapchat tutkunu gençleri kendisine çekebilmek için çeşitli girişimlerde bulunmuştu. Lifestage uygulaması da bu girişimler arasında yer alıyordu. Ancak Lifestage de kendisiyle aynı amacı paylaşan diğer Facebook uygulamalarıyla aynı kaderi paylaştı. Business Insider’da yer alan habere göre, Facebook uygulamayı kapattı.

Lifestage’in dikkat çekici yönü, 21 yaşından büyüklere giriş izni vermemesiydi. Bir tür video günlüğü niteliğini taşıyan uygulama, hedef kitlesinin nezdinde de hiçbir zaman popüler olamamıştı. Lifestage’in gizlilik konusunda ciddi problemlerinin olduğu da gündeme gelmişti.

21 yaş sınırı uygulamanın pazarlamasında kullanılan materyallerden biri olsa da, bu sınırlamayı aşmak pek de zor değildi. Kullanıcılar uygulamaya girerken yaşlarını diledikleri gibi seçebiliyordu. Paylaşılan içeriklerin herkese açık ve sürekli görüntülenebilir olması da Lifestage’in problemleri arasında yer alıyordu.

Lifestage’in iTunes App Store’dan 4 Ağustos itibarıyla çekildiği belirtildi. Uygulamanın Android versiyonu ise hiç yayınlanmamıştı. En son geçtiğimiz yılın ekim ayında güncellenen Lifestage’in gidişinin birkaç gün sonra fark edilmesi, Facebook’un kararının doğruluğunu gözler önüne seriyor.

Facebook Snapchat özelliklerini popüler uygulamalarına yerleştiriyor

Facebook’tan konuya ilişkin olarak Business Insider’a yapılan açıklamada, Lifestage deneyinden öğrenilenlerden ana Facebook uygulamasında yararlanılabileceği belirtildi. Şirket, Snapchat’in özelliklerini bağımsız uygulamalarda sunmak yerine popüler servislerine entegre etme yönteminden daha fazla verim almış gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER