Teknoloji

Facebook Snapchat etkisi taşıyan haritasıyla yakındaki kişileri gösterecek

facebook snapchat

Facebook Snapchat tarafından geliştirilen özellikleri kendi platformlarına yerleştirme konusunda çekingen davranmıyor. Hikaye formatı, Facebook’un bu tutumu için en somut örnek olarak göze çarpıyor.

Yine Snapchat ile popüler hâle gelen selfie filtrelerini de hem ana sitesine hem de Instagram’a yerleştiren Facebook, rakibinin defterinden yeni sayfalar almayı sürdürecek gibi görünüyor. TechCrunch sitesinde yer alan habere göre, sosyal paylaşım sitesi Snapchat’in Snap Map‘ine benzer bir harita özelliğini test ediyor. Söz konusu haritanın Facebook kullanıcılarına yakınlarındaki arkadaşlarını göstereceği belirtiliyor.

Test edilen haritanın standart Facebook deneyiminin bir parçası hâline gelip gelmeyeceği şu an için bilinmiyor. Bir şirket sözcüsü tarafından yapılan açıklamada özelliğin aktif olarak test edildiği belirtilirken, son zamanlarda Facebook ve Instagram’da test edilen yenilikleri ortaya çıkan Jane Manchun Wong, haritanın bir süre sonra cihazından yok olduğunu belirtti.

Konum paylaşımına yönelik özellikler genellikle opsiyonel olarak sunuluyor. Bu özellikleri görsel yönü kuvvetli biçimde kullanıcılara ulaştırmak, kullanılma ihtimallerini biraz daha yukarıya çekiyor. Dolayısıyla Facebook Snapchat defterine bir kez daha bakarak kendisi için doğru bir hamle yapmışa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER