Teknoloji

Facebook Snapchat’e rakip olacak Slingshot’ı yanlışlıkla açtı, sonra kapattı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Snapchat’e rakip olması amacıyla hazırladığı ilk uygulama olan Poke’u sonlandıran Facebook, geçici mesajlaşma pazarındaki amaçlarından vazgeçmiş değil. Sosyal medya devinin Slingshot adını taşıyan yeni bir mesajlaşma uygulaması hazırlığı içinde olduğu daha önce gündeme gelmişti. Uygulama geçtiğimiz saatlerde bazı ülkelerin iTunes App Store’unda kısa süreliğine indirilebilir hâle gelse de, şirket tarafından kısa süre içinde geri çekildi. Ancak Facebook’un Singshot’ı geri çekmesi uygulamaya ait ekran görüntülerinin internette dolaşmasının önüne geçemedi. Minimal bir arayüzde fotoğraf ve video göndermeye imkan veren Slingshot’ın özünü ise, tahmin edilebileceği gibi, bu mesajların görüntülendikten sonra yok olması oluşturuyor.

facebook-slingshot-100614

Facebook tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamada Slingshot’ın kısa süreliğine iTunes App Store’da yayınlanmasının bir kaza sonucu olduğu doğrulanırken, uygulama üzerindeki çalışmaların sürdüğü ifade edildi. Slingshot ile kullanıcıların anlarını aynı anda pek çok kişiyle paylaşabileceğini belirten Facebook sözcüsü, uygulamanın yakında hazır olacağını ve şirketin uygulamanın kullanıcılarla buluşmasını heyecanla beklediğini sözlerine ekledi.

Slingshot’ın kısa süreli iTunes App Store macerası uygulamanın bazı özelliklerini de ortaya çıkardı. Facebook’un yeni uygulamasının Snapchat ve Taptalk gibi rakip uygulamalardan en büyük farkı olarak gelen mesajın kilidini kaldırmadan önce bir mesaj göndermeyi zorunlu kılması göze çarpıyor. Uygulamanın sisteminin kullanıcıların ne yaptıkları veya neye baktıkları konusunda birbirlerini kontrol etmeleri üzerine kurulu olduğunu söylemek yanlış bir değerlendirme olmayacaktır. Slingshot’ta kullanıcılar bir mesajı görüntülerken, “Tepki” butonuna dokunarak gelen mesaja ilişkin reaksiyonlarını gönderen kişiyle paylaşabiliyor.

Slingshot Facebook’un Creative Labs birimi tarafından hazırlanan ikinci uygulama olarak yeniden uygulama mağazalarında yerini alacağı günü bekliyor. Creative Labs imzası taşıyan ilk uygulama ise geçtiğimiz aylarda ABD’deki iPhone kullanıcıları için yayınlanan Paper olmuştu.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER