Teknoloji

Facebook Snapchat’e rakip olacak Slingshot’ı ABD’de yayınladı

Slingshot-facebook-180614

Facebook geçtiğimiz hafta yanlışlıkla iTunes App Store’da yayınlayıp daha sonra geri çektiği yeni uygulaması Slingshot’ı bu sefer hem iOS hem de Android için yayınladı. Temel özellikler itibarıyla Snapchat ile büyük benzerlik gösteren Slingshot, Facebook Creative Labs ekibi tarafından ”herkesin bir şey oluşturduğu, kimsenin izleyici olmadığı bir yer” olarak tanımlanıyor. Bu da platformu kullanan herkesin katılımcı olması ve muhteşem deneyimlerini paylaşması gerektiği anlamına geliyor.

Slingshot’ta da, tıpkı Snapchat’te olduğu gibi, gönderilen fotoğraflar ve videolar kısa süre içinde yok oluyor. Bu özellik uygulamanın esasını oluşturuyor. Facebook’un geçtiğimiz yıl içinde birkaç kez Snapchat’i satın almayı istediği, ancak Snapchat’in 3 milyar dolara kadar çıkan teklifleri reddettiği biliniyor. Olumsuz yanıt alan Facebook çareyi kendi Snapchat’ini oluşturmakta bulmuşa benziyor.

Slingshot’un web sitesinde Facebook Creative Labs tarafından yapılan açıklamada sürpriz biçimde Snapchat’in de adı anılıyor. Sonsuza kadar ortalıkta dolaşmayan fotoğraf ve videoların daha açıklayıcı, ham ve spontane olduğunu belirten ekip, anda yaşamayı sevenlerin Slingshot ile anda paylaşım yapabileceğinin altını çizdi. Snapchat’in sunduğu deneyimden keyif aldıklarını söyleyen Creative Labs ekibi, bu uygulamaların artması yönündeki isteğini de paylaştı.

Facebook’un yeni uygulaması şu anda sadece ABD’deki uygulama mağazaları aracılığıyla indirilebiliyor. Slingshot’ın çalışması için iOS kullanıcılarının iOS 7’ye, Android kullanıcılarının ise JellyBean veya KitKat sürümlerinden birine sahip olması gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER