Teknoloji

Facebook Slingshot’ın “oynatmak için cevap ver” özelliğini opsiyonel hâle getirdi

Slingshot-facebook-180614

Görüntülü mesajlaşma uygulaması Slingshot’ı güncelleyen Facebook, uygulamanın kendine özgü yönlerinden biri olan gelen mesajı oynatmak için cevap verme zorunluluğunu kaldırdı ve özelliği opsiyonel hâle getirdi. Bugüne kadar kullanıcıların kendilerine gönderilen bir fotoğraf veya videoyu görmeleri için öncelikli olarak cevap vermeleri gerekiyordu. Ancak yapılan son güncellemeyle birlikte bu zorunluluk ortadan kalktı ve özelliğin kullanımı fotoğrafı gönderen kişinin insiyatifine bırakıldı.

“Oynatmak için cevap ver” özelliğinin opsiyonel hâle gelmesiyle birlikte Slingshot büyük ölçüde bir Snapchat klonuna dönüşmüş oldu. Kullanıcıların arkadaşlarından gelen mesajlara hızlıca cevap vermesini sağlayan React kamerası Slingshot’ın Snapchat’ten ayrılmasını sağlayan en önemli unsurlardan biri olarak ön plana çıkıyor. Ancak cevaplama mekanizmasındaki değişiklik Slingshot’ın kendine özgü havasını önemli ölçüde ortadan kaldırıyor.

Facebook’un Creative Labs birimi tarafından geliştirilen ve bir deney olarak nitelenen “Slingshot” kullanıcı ilgisini çekmeyi başaramamış gibi gözüküyor. iTunes App Store’da çok indirilenler listesine giremeyen Slingshot’ı “başarısız bir deney” olarak tanımlamak yanlış olmayacaktır. Uygulamanın özünde yapılan değişikliğin etkili olup olmayacağını görmek içinse biraz daha beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER