Teknoloji

Facebook Slideshow ile video reklamları daha fazla kişiye ulaştırmayı hedefliyor

facebook-slideshow-301015

Facebook, halihazırda gelirlerinin yarıdan fazlasını ABD dışından elde ediyor. Önümüzdeki beş yıl içinde 3 milyar kişinin daha internetle buluşmasının hedeflendiği göz önüne alınınca küresel operasyonların Facebook adına çok daha önemli hâle geleceği açıkça görülüyor. Bu öngörü doğrultusunda hareket eden şirket, “2G Salıları” adını verdiği özel programıyla çalışanlarının sürekli olarak düşük hızlı internetle haşır neşir olmalarını amaçlamıştı. İnternet erişim hızı düşük olanlarla empati kurmaya devam eden Facebook, “Slideshow” adını verdiği yeni bir video reklam formatı geliştirdi.

Slideshow ile Facebook kullanıcılarına hareketsiz karelerin birleştirilmesinden oluşan video reklamları sunuyor. Özelliği ilk kullanan şirket ise Coca Cola oldu. İçecek sektörünün devi, Kenya ve Nijerya’da yayınlanan Coke Studio Afrika programının yeni sezonunun tanıtımını Facebook Slideshow ile gerçekleştirdi. Bu kampanya ile 2 milyon kişiye ulaşan Coca Cola, belirlediği hedef kitlenin iki katını yakalamayı başardı.

Facebook’un yeni reklam formatı iki açıdan dikkat çekiyor. Şirketin dünyanın bir numaralı sosyal ağı olmayı amaçladığını bir kez daha gösteren Slideshow, Facebook’un Internet.org ve benzeri girişimler aracılığıyla nasıl kâr edeceği konusunda da bir fikir veriyor. Kısa bir süre önce bazı özelliklerini düşük bant genişliğine sahip bağlantı paketlerine uygun hâle getireceğini duyuran Facebook, Slideshow ile bu yaklaşımı hayata geçirdiğini gösteriyor. Slideshow sayesinde Facebook, bant genişliği problemlerine takılmadan video reklamlarının imkanlarından faydalanıyor.

Facebook, Internet.org girişiminden genellikle insani bir çerçevede bahsediyor. Mevcut veriler, internet erişiminin insanların fakirlikten kurtulmasında gerçekten etkili olacağını gösteriyor. Ancak daha fazla kişiyi internetle buluşturmanın Facebook’a da önemli katkılar sağlayacağı Slideshow gibi hamleler sayesinde görülüyor.

İLGİLİ HABERLER