Teknoloji

Facebook siyasi reklam yayınını geçici olarak durdurabilir

facebook haber kaynağı

Facebook, reklam politikalarında seçimle bağlantılı yanlış bilgilendirmeyle mücadele için önemli bir değişiklik yapmayı değerlendiriyor. Bloomberg’in haberine göre; sosyal ağ, 2020 seçimlerinden önce ABD’de siyasi reklam gösterimini geçici olarak durdurmayı planlıyor.

Twitter siyasi reklam gösterimini geçtiğimiz yıl tamamen durdurmuştu. Facebook’un ise birkaç günlük geçici bir durdurma planladığı söyleniyor. Sosyal ağın bu dönemi bir tür “karartma süreci” olarak tanımladığı belirtildi. Söz konusu sürecin ne kadar süreceği bilinmese de, bu uygulamanın emsallerinin olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Aralarında Türkiye ve İngiltere’nin de bulunduğu çok sayıda ülkede, seçim gününde veya seçime belli bir süre kalmasından itibaren siyasi reklam gösterimini yasaklayan yasalar mevcut.

Facebook, şu sıralar nefret söylemine yönelik politikaları nedeniyle karşılaştığı reklam boykotu nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyor. Siyasi reklam gösterimi konusundaki tavrı ve tutumu zaten sert şekilde eleştirilen Facebook’un bu süreçte daha fazla tepki toplamak istemeyebileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER