Teknoloji

Facebook sivil toplum kuruluşlarının bağış toplamasını kolaylaştırıyor

facebook

Facebook, sahibi olduğu platformlarda sivil toplum kuruluşlarının daha fazla ve daha kolay bağış toplamasına yardımcı olacak üç yeni aracın duyurusunu yaptı. Bu araçlardan ilki, sivil toplum kuruluşlarının Instagram sayfalarına yerleştirebilecekleri bir bağış butonu. Facebook’ta kullanılabilecek bağış toplama çıkartması ve Facebook’taki canlı oyun yayınlarında bağış toplanabilmesi de sunulan diğer yenilikler.

Bu yeni araçlar içinde en etkilisinin Instagram’a eklenen bağış butonu olacağı rahatlıkla söylenebilir. Sivil toplum örgütleri şimdiye kadar Instagram hikayelerine yerleştirdikleri çıkartmalar üzerinden bağış toplayabilseler de, hikayelerin 24 saatin sonunda yok olması bu işi biraz zorlaştırıyordu.

Artık sivil toplum kuruluşlarının Instagram sayfalarında sabit bir bağış butonu bulunabilecek. Bu buton, kuruluşun telefon numarasının hemen yanına yerleştirilecek.

Facebook oyun yayınlarında bağış toplama özelliğini daha fazla kişiye açıyor

Instagram’da uzun süredir kullanılan bağış çıkartmalarını artık Facebook’un hikaye özelliğinde bulmak da mümkün olacak. Oyun yayınlarında bağış toplama imkanı ise daha fazla oyuncuya açılacak. Oyuncular, belli bir konuyu seçtikten sonra yayınlarını izleyenlerden konuyla ilgili bağış toplayabilecek. Yayın sahipleri bağış miktarı için bir hedef belirleyebilecek. İzleyicilerden biri bağış yaptığında bu bağış ekranda bildirim olarak gösterilecek ve böylelikle diğer izleyiciler de teşvik edilmiş olacak.

Bu yeni özellikler Facebook’un bağış toplama yönündeki çalışmalarında bir devrim etkisi yaratacak gibi görünmüyor. Yine de, yeni araçların bağış toplama hedeflerini biraz daha merkeze taşıması ve böylelikle destekçi arayanların işini kolaylaştırması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER