Teknoloji

Facebook “şişman hissediyor” his simgesini gelen tepkiler üzerine kaldırdı

facebook-sismanlik-2

16 bin destekçiye ulaşan çevrim içi imza kampanyasının ardından Facebook, “şişman hissediyor” his simgesini uzun hisler ve aktiviteler listesinden çıkardı. İmza kampanyasına destek verenler şişmanlığın bir his olmadığının altını çizerken, Facebook’un kızlar arasında olumsuz vücut imajını desteklediği belirtildi. Sosyal paylaşım listesi gelen talebe kulak vererek “şişman hissediyor” simgesini geçtiğimiz salı günü hisler ve aktiviteler listesinden kaldırdı.

Facebook’tan konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada durum güncellemeleri için sunulan “şişman hissediyor” his simgesinin özellikle yeme bozukluğundan muzdarip olan kişilerde olumsuz vücut imajını destekleyebileceğinin farkına varıldığı ve bu seçeneğin listeden çıkarıldığı ifade edildi. Sosyal paylaşım sitesi gelecekte de bu tarz konularda kullanıcılardan gelen geri bildirimleri dinlemeye hazır olduğunu açıkladı.

facebook-sismanlik-1

Facebook’un dikkate aldığı imza kampanyasını düzenleyen Endangered Bodies (Nesli Tükenmekte Olan Vücutlar) isimli organizasyon, geçtiğimiz ay içinde gerçekleşen ABD Ulusal Yeme Bozukluğu Farkındalık Haftası kapsamında pek çok kampanya hazırlamıştı. İmza kampanyasının öncülüğünü yapan 24 yaşındaki Catherine Weingarten, his simgesinin aralarında yeme bozukluğu insanların da bulunduğu fazla kilolu kişileri olumsuz etkileyebileceğini öne sürdü. Hem Weingarten hem de Endangered Bodies, Facebook’un his simgesini kaldırma kararını memnuniyetle karşıladı.

“Şişman hissediyor” seçeneği listeden kaldırılsa da, bu hissiyatı açıklamak için kullanılan his simgesi, “dolu hissediyor” ibaresiyle birlikte gösteriliyor. Buna ek olarak, “çirkin hissediyor” his simgesi de halen Facebook’un listesinde yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER