Teknoloji

Facebook’tan şirket belgelerinin sızmasını engellemek için yeni önlem

facebook akıllı saat
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook birkaç haftadır şirket içi sızıntılardan kaynaklanan ifşalarla uğraşıyor. Sosyal medya devi, bir daha bu ve benzeri durumlar yaşamamak için şirket içi iletişimde kullandığı Workplace mesaj panolarından bazılarını gizli hâle getirdi. The New York Times’ın haberinde platform güvenliği ve seçim güvenliği gibi konuların konuşulduğu panoların gizlendiği belirtildi.

Facebook’un kaç grubu daha gizli hâle getireceği belirsizliğini koruyor. Dolayısıyla şirketin hangi ölçekte bir kısıtlama uygulayacağı da bilinmiyor.

Şirket tarafıdan konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Sızıntılar etkiyi, verimliliği ve her gün milyarlarca insanın kullandığı platform için çalışanların moralini olumsuz etkiliyor. Bunlar aynı zamanda hassas konuları riske atarken, karmaşık konuların yanlış temsiline ve yanlış anlaşılmasına neden oluyor. Bu konudaki çalışmalar aylardır sürüyor.”

Facebook’un bu hamlesinin zamanlamasının manidar olduğu söylenebilir. Eski bir Facebook çalışanı olan ve şirket belgelerini sızdıran Frances Haugen, geçtiğimiz hafta ABD Kongresi’nde ifade vermişti. Facebook’un bağımsız Denetim Kurulu’na konuşmayı kabul eden Haugen, daha sonra da İngiliz parlamentosunun karşısına çıkacak.

İLGİLİ HABERLER