Teknoloji

Facebook’tan gazetecilere özel araç: Signal

facebook-signal-180915-1

Facebook’un mevcut masaüstü tasarımında ekranın sol üst kısmında bulunan küçük bir bölüm, kullanıcılara arkadaşlarının aksiyonlarını daha iyi takip etmek istiyor. Görünen o ki, Facebook habercilik konusundaki tekliflerini sadece arkadaşların birbirlerinden haberdar olmasıyla sınırlamayı arzu etmiyor. Bunun için gazetecilere özel olarak Signal isimli yeni bir araç geliştiren Facebook, gazetecilerin Instagram ve Facebook içerikleriyle haber oluşturmasına yardımcı olmayı amaçlıyor. Şirketten yapılan açıklamada gazetecilerden bu tarz bir araç için yüksek talep geldiği belirtildi. Facebook Signal ile sosyal paylaşım sitesinin haber toplama ve iletim çalışmalarında daha önemli bir yer tutması muhtemel gözüküyor.

Kullanımı ücretsiz olan Facebook Signal, hem içerik oluşturma hem de keşif aracı olarak konumlanıyor. Gazeteciler, Signal aracılığıyla Facebook ve Instagram’daki haber değeri taşıyan içerikleri bulabiliyor ve kendi haberlerine yerleştirebilecek. Facebook Signal’da siyaset, spor, eğlence gibi pek çok alanda içeriğe ulaşmak mümkün oluyor. Gazeteciler, Facebook Signal’ın ”Trending Topics” bölümü sayesinde Facebook ve Instagram’da en çok konuşulan konuları ve bu konulara ilişkin olarak yapılan paylaşımları görebiliyor.

facebook-signal-180915-2

Facebook Signal’in arama özelliği ise gazetecilerin spesifik bir olay veya etkinliğe daha kolay erişimini mümkün kılıyor. Facebook Signal, en çok ilginin hangi konuya olduğuna ilişkin verileri de gazetecilere sunuyor.

Facebook Signal’da toplanan veriler Müzisyenler, Yazarlar, Politikacılar, Oyuncular, Sporcular ve Spor Takımları gibi başlıklar altında sınıflandırılıyor. Instagram ise etiket temelli veya konu başlığına göre yapılan aramalar için kullanılıyor. Koleksiyonlar ve metrikler daha sonra görüntülenebilmeleri için saklanabiliyor. Gazeteciler, Facebook Signal’a oluşturulan özel sayfa üzerinden kaydolabiliyor.

İLGİLİ HABERLER