Teknoloji

Facebook’tan küçük işletmecilere destek olacak mağaza sistemi

facebook shops

Facebook, küçük işletmelerle buluşabilmek adına Facebook Shops (Facebook Mağazalar) adını verdiği yeni bir sistemi hayata geçirdi. Söz konusu sistem, işletmelerin doğrudan Facebook veya kendi internet siteleri üzerinden ürün satışı yapmasını kolaylaştırıyor.

Sosyal medya devi, Instagram için de yakında benzer bir deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Facebook’tan verilen bilgiye göre; şirket söz konusu sistem için Shopify, BigCommerce, WooCommerce, ChannelAdvisor, CedCommerce, Cafe24, Tienda Nube ve Feedonomics gibi platformlarla işbirliği yapıyor.

Facebook bu sistemi mevcut e-ticaret ekosistemi için bir tür “güncelleme” olarak tanımlıyor. Şirket, bu sistemle küçük işletmelere ihtiyaç duydukları desteği sağlayacağının altını çiziyor.

Facebook’tan verilen bilgiye göre; yukarıda adı geçen platformlar, küçük işletmelere kendi Facebook mağazalarını oluşturmaları ve büyütmeleri için yardımcı olacak. Buna ek olarak, bu sisteme katılan işletmeler Facebook’un diğer e-ticaret araçlarından da yararlanabilecek.

Facebook Shops için dağıtım süreci bugün itibarıyla başlamış durumda. Instagram tarafında da kullanıcıları doğrudan Instagram’ın mağazasına götürecek yeni bir buton bu yıl içinde kullanıma sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER