Teknoloji

Facebook Sesli Paylaşımlar ve Hikaye arşivi özelliğini kullanıma sunuyor

facebook almanya koronavirüs

Kamuoyunun gözündeki imajını düzeltmeyi ve genç kullanıcılarını yeniden kazanmayı isteyen Facebook, kullanıcıların yeni hatıralar oluşturmasına ve bu hatırları daha iyi saklamasına yardımcı olmak amacıyla üç yeni özellik duyurdu. Facebook Sesli Paylaşımlar adını verdiği özelliğin yanı sıra Hikaye arşivleme özelliğini ve geniş ölçekli bulut depolama seçeneklerini ilk olarak Hindistan’da kullanıma sunacak. Hindistan’da bir tür test sürüşü yapacak olan şirket, sonrasında özelliği dünya genelinde dağıtmayı planlıyor.

Yapılan değişikliklerin merkezinde Facebook’un uygulama içindeki kamerası bulunuyor. Facebook’un kamerasıyla kaydedilen görüntüler doğrudan Facebook üzerinde saklanıyor. Böylelikle hem içeriklere farklı cihazlar üzerinden erişilebiliyor hem de kullanıcılar cihazlarının depolama alanı dışında bir alternatife kavuşuyor.

Pek çok akıllı telefon kullanıcısı, cihazlarının kısıtlı depolama alanından şikayet ediyor. Facebook’un sunduğu çözümde bir kısıtlama uygulanıp uygulanmadığı ise henüz bilinmiyor.

Facebook’un kameraya eklediği bir diğer özellik ise Ses desteği oluyor. Kullanıcılar Ses desteği sayesinden kamera üzerinden Sesli Paylaşımlar oluşturabiliyor. Sesli kayıtlar hız ve samimiyetin yanı sıra, yazma konusunda kendisine güvenmeyenlere de bir avantaj sağlayabilir.

facebook sesli paylasimlarFacebook önümüzdeki haftalarda bir arşiv özelliğini de kullanıcılarla buluşturacak. Bu özellik sayesinde kullanıcılar kendileri için önemli olduğunu düşündükleri hikayelerini arşivlerinde saklayabilecek.

Facebook Sesli Paylaşımlar, hikaye arşivi ve bulut depolama gibi özellikler sunsa da, bu özelliklerin kullanıcılardan ne kadar ilgi göreceği konusunda bir şey söylemek şu an için çok zor. Cambridge Analytica skandalıyla ciddi bir güven kaybı yaşayan platformun insanları seslerini ve daha fazla fotoğraflarını alma konusunda ikna etmesi kolay görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER