Teknoloji

Facebook sesli içerikler için hazırladığı özel bölümü kullanıma sundu

facebook sesli içerikler
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook son zamanlarda sesli içerik konusuna büyük önem veriyor. Şirket şimdi de bu alanda sunduğu tüm özellikleri bir araya topluyor. Facebook’un mobil uygulamalarına eklenen Audio (Ses) bölümü üzerinden podcast’lere, sesli sohbet odalarına ve kısa ses kliplerine erişilebilecek.

Şirket söz konusu bölümü hem iOS hem de Android’de kullanıcılarıyla buluşturmaya başladı. Özelliğe ilk etapta ABD’de yaşayan 18 yaş üstü kullanıcılar ulaşabilecek. Audio bölümüne Watch sekmesi üzerinden erişim sağlanacak.

Facebook, Twitter Spaces ve Clubhouse’a rakip olarak hazırladığı sesli sohbet odalarını geçtiğimiz temmuz ayında kullanıma sunmuştu. Şirket, tüm onaylanmış hesap sahiplerine ve içerik oluşturucularına sesli sohbet odası kurma imkanı sağlıyor. Tüm Facebook gruplarında sesli sohbet odaları başlatılabiliyor. Şirket, Android üzerinde de sesli sohbet odası kurulması için testlerini sürdürüyor. Kullanıcılar yakında sohbetleri masaüstünden de dinleyebilecek.

Facebook tarafından test edilen bir diğer sesli içerik formatı da Soundbites adını taşıyan kısa sesli klipler. Bu özelliğin de önümüzdeki haftalarda ABD’de geniş ölçekli biçimde kullanıma sunulması planlanıyor. Şirket zararlı içeriklerin otomatik olarak işaretlenmesini sağlayacak bir sistem üzerinde çalışıldığını da açıkladı.

İLGİLİ HABERLER