Teknoloji

Facebook sempati butonunu test ediyor

Facebook’un “Beğen” tuşu başka bir yenileme çalışması daha geçirebilir. Şirketin simgelerinden biri hâline gelen “baş parmak yukarı” işaretinin yeni versiyonunun web sitelerinde görüntülenmesine bir ay önce başlanmıştı. Şimdiyse “sempati” olarak adlandırılan yeni bir karakterin daha eklenebileceği söyleniyor.

facebook-begen-buton-091213Bir Facebook mühendisinin Huffington Post sitesine yaptığı açıklamaya göre, sosyal medya devinin bazı mühendisleri duygu paylaşımına odaklanan yeni bir buton geliştiriyor. Bu yeni buton kullanıcıların gönderilerini değerlendirirken açılır menü üzerinden uygun duygunun seçilmesini sağlayacak. Eğer kullanıcı üzücü bir haber paylaştıysa, “beğen” butonu “sempati” butonuna dönüşecek, böylelikle olumsuz bir duyguyu beğenme gibi garip bir durum ortadan kaldırılmış olacak.

Arkadaşlar da bu sempati butonuna tıklayarak paylaşımı yayınlayanla aynı duyguyu paylaşmış olacak. Yapılan tıklamaların sayısı da tıpkı beğen butonunda olduğu gibi gösterilecek.

Sözü edilen bu sempati butonunun ne zaman çıkış yapacağı henüz netlik kazanmış değil. Ancak bir veya daha fazla Facebook mühendisi şu anda bu özelliği test ediyor. Hatta bu yılın başlarında Facebook’ta düzenlenen bir hackathon etkinliğinde de sözü edilen bu özelliğin sonuçları gösterime sunulmuş.

İlgili >> Huffington Post

İLGİLİ HABERLER