Teknoloji

Facebook seçim kampanyalarının siyasi bakımdan aktif kullanıcılara ulaşmasına yardım edecek

facebook hizmet türkiye

facebook-logo-230415

ABD’de başkanlık seçimleri önümüzdeki yılın kasım ayında gerçekleştirilecek. Seçim sürecinde son yılın içine girilmesiyle birlikte Facebook da kampanya dönemini başlatıyor. Özel bir reklam ürününün duyurusunu yapan şirket, seçim kampanyası yürütenlerin aktif ve etkili Facebook kullanıcılarını kendilerine hedef olarak belirlemesini mümkün kılacak.

Kısmen şirketin bu yıl içinde sahip olduğu bir patent üstüne kurulan sistem, seçim kampanyalarına ilişkin reklam ve haberlerin kampanyanın mesajını yayabilecek etkili kullanıcılara gösterilmesini amaçlıyor. Wired’a konuşan bir Facebook yöneticisi, insanların arkadaşları tarafından paylaşılan bilgilere inanmaya daha meyilli olduklarını belirtti.

Seçim kampanyaları, uzun süredir Facebook’un geleneksel reklam araçlarıyla yürütülüyordu. Genellikle bir siyasetçinin reklamını demografik kriterler çerçevesinde kullanıcılarına gösteren Facebook, modern bir seçim kampanyası yürütme konusunda en sık kullanılan mecralar arasına girmişti.

Yeni reklam yönetimi, Facebook’un duyguları ve tartışmaları şekillendirmesine ilişkin tartışmaları tekrar gündeme getirecektir. Buna ek olarak, Facebook aracılığıyla yapılan siyasi tanıtımların televizyon aracılığıyla yapılanlara kıyasla daha az kurala takılması adaylara önemli bir esneklik sağlayacak gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER