Manşetler

Facebook Scrapbook ile çocuklarınızı fotoğraflarda etiketlemenizi sağlayacak

Facebook anne ve babalar arasında da oldukça popüler bir sosyal ağ. Facebook şimdi bu popülariteyi Scrapbook adı verilen ve doğrudan bu kitleyi hedefleyen bir özellikle değerlendiriyor.

Scrapbook sayesinde Facebook kullanıcıları bebekleri veya küçük çocukları için özel ve herkese açık olmayan Facebook sayfaları oluşturabiliyor. Ayrıca onların bulunduğu bütün fotoğrafları etiketlemek, bu etiketlenmiş fotoğraflara da onlar adına açılmış sayfalardan erişmek mümkün oluyor. Ayrıca Facebook arkadaşlarına veya aile bireylerine davetiyeler göndererek sayfalara katılma imkanı da sunuluyor. Ancak sadece anne ve babalar yeni fotoğraflar yükleyebiliyor.

facebook-scrapbook-010415

Çocuk 13 yaşına geldiğinde sayfasının kontrolü kendi eline geçiyor, ancak Facebook bununla ilgili detayları henüz tam olarak netleştirmedi. Ancak Scrapbook çocukların ayağını sosyal medyaya alıştırmak için uygun bir araç gibi görünüyor.

Scrapbook bir Facebook ürün yöneticisi olan Dan Barak tarafından oluşturulmuş. Kendi bebeği için uygun bir paylaşım yolu arayan yönetici, bebeğinin fotoğraflarını etiketlemek için kolay bir yol bulmakta zorlanınca tamamen yeni bir özellik inşa etmeye karar vermiş.

Scrapbook masaüstü, iOS ve Android platformlarında kullanıma sunuluyor. Ancak şu anda sadece ABD’deki kullanıcılar bu özellikten yararlanabilecek. Servisin ilerleyen zamanlarda dünyanın diğer noktalarındaki kullanıcılar tarafından da kullanılabilir olması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER