Teknoloji

Facebook Sayfaları geçici profil fotoğrafları önerecek

facebook iphone

facebook sayfalari

Facebook kullanıcıları, bir süredir favori takımlarına veya arkasında oldukları kampanyalara desteklerini geçici profil fotoğraflarıyla gösterebiliyor. Sosyal paylaşım sitesi, şimdi de sayfalar tarafından kullanıcılara geçici profil fotoğrafı şablonları önerilmesini sağlayacak bir sistem üzerine çalışıyor. Dağıtımı önümüzdeki haftalarda gerçekleştirilecek sistemle birlikte Facebook kullanıcılarının küresel olaylara karşı duyarlılıklarını daha somut biçimde göstermeleri mümkün olacak.

Facebook Sayfaları ile geçici profil fotoğrafı şablonları sunulması konusunda harekete geçilmesi ise Brüksel’de geçtiğimiz salı günü gerçekleştirilen terör saldırıları sonucunda oldu. Saldırıların ardından daha önce Paris’te ve Ankara’da devreye soktuğu Güvenlik Durumu Kontrolü’nü aktif hâle getiren sosyal paylaşım sitesi, kasım ayındaki Paris saldırısı sonrasında sunduğu profil fotoğrafını Fransız bayrağıyla birleştirme aracına benzer bir araç sunmamıştı.

Facebook’tan yapılan açıklamada söz konusu tasarımları hazırlamanın zaman aldığı belirtilirken, kâr amacı gütmeyen kuruluşlara ait Sayfalar ile birlikte çalışılması sayesinde kullanıcıların ilgilendikleri olaylara destek vermesinin kolaylaşacağı ifade edildi.

Facebook tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, hafta içinde Brüksel’de yaşananların ve son küresel trajedilerin sonrasında Facebook topluluğundan yüksek miktarda geri bildirim alındığı ve bu geri bildirimler doğrultusunda insanların önem verdikleri şeylere desteklerini profillerinde göstermesi konusunda yeni araçlar sunulduğu belirtildi. Bu çalışmaların zaman alacağını ifade eden sosyal paylaşım sitesi, Sayfalara profil fotoğrafı şablonu oluşturma ve sunma aracı sağlayarak çeşitli kampanyalara ve sosyal hareketlere destek gösterme sürecinin hızlandırılacağını belirtti.

İLGİLİ HABERLER