Teknoloji

Facebook’tan sayfa içeriklerinin daha iyi anlaşılması için yeni adım

facebook veri sızıntısı avrupa birliği ürün geliştirme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, sayfalara nitelikleri konusunda daha net bilgiler verebilmek amacıyla etiketler eklemeye devam ediyor. Siyasetçi sayfalarında bir süredir “kamu görevlisi” etiketini kullananan sosyal ağ, şimdi de hayran ve hiciv sayfalarında da bu tarz etiketlerden faydalanacak.

Bu sayfaların paylaşımları Haber Kaynağı’na düştüğünde kullanıcılar sayfa isminin hemen altında söz konusu etiketi görecek. Bu etikete tıklatıldığında kullanıcılar neden böyle bir açıklamaya ihtiyaç duyulduğuna dair geniş kapsamlı bilgileri de görebilecek. Facebook’tan yapılan açıklamada, hiciv sayfalarının içeriklerinin kimi zaman haber sayfalarına fazlasıyla benzediği ve bu nedenle oluşan kafa karışıklıklarının engellenmesinin amaçlandığı belirtildi.

Social Media Today sitesinin haberine göre, pek çok sosyal medya kullanıcısı The Onion veya Türkiye’deki Zaytung gibi tanınmış hiciv sitelerinden yapılan paylaşımları bile ciddiye alabiliyor. Bu kaynakların sayfalarından yapılan paylaşımların altındaki yorumlarda kimi zaman çok ciddi tartışmalar yaşanabiliyor.

Hiciv haberlerin gerçek haberlerle karıştırılması konusu, Facebook’un başını bir hayli ağrıtıyor. Princeton Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, yalan haberlerin yayılması konusunda Facebook’un birinci kaynak olduğunu gösteriyor. Yanlış bilgi paylaşımlarının yüzde 15’inden fazlasında Facebook’un referans olarak verildiği belirtildi.

Facebook, yeni etiketini ilk etapta sadece ABD’de test ediyor. Önümüzdeki dönemde daha fazla ülkede ve daha fazla sayfada bu etiketlerin görülmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER