Teknoloji

Facebook sayfa paylaşımlarının yapıldığı konumu gösterecek

facebook

Facebook, erişim oranı yüksek sayfalarda ve Instagram hesaplarında yapılan paylaşımların konumunu göstermeye başlayacak. Şirket böylelikle kullanıcılarına akışlarında gördükleri içeriklerin güvenilirliği ve doğruluğu konusunda daha somut bilgiler vermeyi amaçlıyor. Facebook’un hangi sayfa veya hesapları “yüksek erişim oranlı” olarak tanımlayacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Facebook’un bu yeni yaklaşımı ilk olarak merkezi ABD dışında bulunan, ancak ABD’de geniş kitlelere ulaşan sayfalar için uygulanacak. Sosyal ağdan yapılan açıklamada, bunun seçim propaganda ve faaliyetlerinde dürüstlüğü sağlamak amacıyla geliştirilen bir yaklaşım olduğu belirtildi.

Şirketin açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Bu değişiklikler seçimleri korumak; Facebook’ta ve Instagram’da şeffaflığı artırmak için yürüttüğümüz geniş kapsamlı çalışmaların bir parçası. Böylelikle insanlar okudukları, güvendikleri ve paylaştıkları içerikler hakkında daha bilgili kararlar verebilir.”

Facebook, 2016’da ABD’de yapılan başkanlık seçiminden bu yana seçim güvenliğini artırmak ve yanlış bilgileri engellemek için çeşitli adımlar atıyor. Sosyal ağ geçtiğimiz yıl bunun için hazırladığı bazı yeni araçları kullanıma sunmuş, adayların ve kampanya görevlilerinin hesapları için uygulanan güvenlik önlemlerini geliştirmişti. Yalan haberleri işaretlemeye başlayan şirket, yalan haber üretimi ve yayılımıyla suçladığı Rusya ve İran merkezli dört hesap ağını da engellemişti.

İLGİLİ HABERLER