Teknoloji

Facebook’un kurumsal sayfalarındaki beğeni sayısı azalacak

Facebook Android uygulamasının performans artışını Afrika seyahatine borçlu

facebook-logo-220614

Günümüzün modern işletmeleri için sosyal medya muazzam bir araç konumunda. Pek çok marka kendisini tanıtmak için Facebook’tan faydalanıyor. Hatta bazı düşük bütçeli işletmeler ayrı bir web sitesi oluşturmak yerine kendilerini kurdukları Facebook sayfalarıyla insanlara anlatıyor. Ancak sayfa sahiplerinin kendilerini beğeni sayısındaki düşüşe hazırlaması gerekiyor. Zira sosyal paylaşım sitesi tarafından yapılan son açıklamada kurumsal sayfaların toplam beğeni sayısından dondurulmuş hesaplara ait olan beğeni sayılarının çıkarılacağı belirtildi.

Facebook’u yegane kurumsal platform olarak kullanmak bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Ekstra promosyon için para ödemek gerekse de, kurumların Facebook’u tercih etmesindeki öncelikli neden ücretsiz olması. Facebook bundan iki yıl önce kurumları reklam verme konusunda teşvik etmek için bir girişim başlatsa da, aradığı sonucu bulamamış ve şirketlerin ilgisini çekmeyi başaramamıştı. Dolayısıyla Facebook reklamlarının şirketler adına daima olumlu bir geri dönüş sağlamadığını unutmamak gerekiyor.

Sayfalarındaki beğenilerin ve reklam tıklamalarının yüzde 80’inin sahte kullanıcılara ait olduğu iddiaları üzerine harekete geçen Facebook, sayfa beğeni sistemini şeffaflaştırma yoluna gitti. Ayıklama işlemi sonucunda ortaya çıkarılacak sahte hesap sayısının iddia edildiği kadar yüksek olması beklenmese de, sosyal medya devinin bu konuda harekete geçmesi önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Gerçekleştirilecek ayıklama işlemiyle birlikte Facebook’un elinde kurumları kendisine reklam vermeye ikna etmeleri için daha uygun bir kitle bulunacak.

İLGİLİ HABERLER