Teknoloji

Facebook satın alınan Kredilerin ücretini cep telefonu faturalarından tahsis etmeye başlıyor

Facebook’un kendi çatısı altında geliştirdiği para sistemi sayesinde bu sosyal ağ aynı zamanda bir sosyal ticaret platformu olarak da düzgün şekilde işliyor. İnsanlar oyunlar içinde ek bileşenleri satın alabiliyor, ek özellikler için kolaylıkla ödeme yapabiliyor, oyun içinde oynadıkları süreyi artırmak için para harcayabiliyor. Tüm bunlar Facebook Krediler sayesinde kolay bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Facebook Krediler’in sosyal ağ sitesinde fazlaca para çektiğini söyleyebiliriz, ancak Facebook bunu yeni yöntemlerle hem artırma hem de daha da kolay hâle getirmenin peşinde. Yeni duyurulan mobil ödeme altyapısı sayesinde kullanıcıların satın aldıkları dijital Facebook parasının kullandıkları cep telefonu hattının faturasına yansıtılacak. Şu anda ABD ve Büyük Britanya’da AT&T, T-Mobile, Sprint, O2, Three, Orange ve Vodafone gibi operatörlerin müşterileri bu fırsattan yararlanabiliyor.

Bu platform özellikle Facebook’un e-ticaret sistemini kullanan uygulamalarla uyumlu bir şekilde çalışması için geliştirildi. Yapılan araştırmalar insanların satın alma sürecine başladığını, ancak mobil cihaz üzerindeki zahmetli adımlar sonucunda işlemi yarım bıraktığını ortaya çıkarmış. Facebook da geliştirdiği ücretin mobil operatör faturasıyla tahsis edilmesi altyapısıyla sıkıcı adımları saf dışı bırakmış gibi görünüyor. Şu anda ABD ve İngiltere’de kullanılan sistemin ileride daha çok ülkede kullanılacağını tahmin ediyoruz.

İlgili – ReadWriteWeb
İlgili – Facebook

İLGİLİ HABERLER