Teknoloji

Facebook daha fazla satıcının paylaşımlarına “satın al” butonu eklemesine izin veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-satin-al-180714

Yakında Facebook’u açtığınızda daha fazla e-ticaret ilanıyla karşılaşmaya hazır olun. Haber Kaynağında “satın al” butonlarını küçük bir grupla test eden sosyal paylaşım sistemi, Shopify üyesi satıcıları da testin kapsama alanına dahil etmeye hazırlanıyor. Satıcıların paylaşımlarına ekledikleri “Satın Al” butonuna tıklandığı zaman alışveriş işlemini Haber Kaynağını terketmeden gerçekleştirmek mümkün oluyor. Facebook söz konusu özelliği test etmeye geçtiğimiz yaz başlamıştı.

Facebook’un hamlesi Pinterest’in “satın alınabilir pinler” özelliğini duyurmasından bir hafta sonra gerçekleşmesi nedeniyle de dikkat çekiyor. Pinterest’in yeni özelliği de devreye girdiği zaman kullanıcıların kısa yoldan alışveriş yapmasını mümkün kılacak. Twitter da geçtiğimiz sonbahardan bu yana tweetler aracılığıyla alışveriş yapabilme özelliğini test ediyor. Ancak bu test sürecinin nasıl ilerlediği konusunda kamuoyuyla somut bir bilgi paylaşılmış değil.

Ancak Facebook’un Twitter ve Pinterest’e kıyasla daha göz önünde bir platform olması ve reklam hedefleme imkanı sunması, satıcılar için “Satın Al” butonunu daha anlamlı hâle getiriyor. Uzun vadede Haber Kaynağında çok daha fazla “Satın Al” butonu göreceğimizi söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER