Eğlence

Facebook sanal gerçeklik videolarına reaksiyon bırakılabilecek

facebook sanal gerceklikFacebook kullanıcıları, bir paylaşıma dair düşüncelerini paylaşıma reaksiyon bırakarak gösterebiliyor. Bu reaksiyonlar artık sanal gerçeklik platformunda da kullanılabiliyor. Samsung Gear VR sanal gerçeklik başlığıyla Facebook 360 üzerinden video izleyenler, videolara dair düşüncelerini reaksiyonlar aracılığıyla paylaşabilecek.

Reaksiyonların eklenmesi küçük bir yenilik niteliği taşısa da, Facebook sanal gerçeklik deneyiminin daha “bütün” hâle gelmesi açısından önem taşıyor. Kullanıcıların gördükleri bir videoya dair düşüncelerini belirtmeleri için artık sanal gerçeklik başlığını başlarından çıkarması gerekmiyor. Bu tarz küçük değişikliklerin kullanıcı deneyiminde büyük farklar oluşturabildiğini unutmamakta fayda var.

Facebook’un tüm reaksiyonları Gear VR üzerindeki içeriklere bırakılabiliyor. Beğen, muhteşem, şaşırma, hahaha, kızgın ve üzgün olarak tanımlanan ve uygun sembol ve emojilerle desteklenen tüm reaksiyonlar, Gear VR’da da görülebilecek.

Facebook sanal gerçeklik deneyimini iyileştirmek için çalışıyor

Sanal gerçeklik içeriklerinin sayısı her geçen gün artıyor. Kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriklerin ortaya çıkışı da, sanal gerçeklik deneyimini biraz daha geliştiriyor. Facebook sanal gerçeklik deneyiminin kitleler tarafından daha kolay benimsenmesine yardımcı olmayı “reaksiyon bırakma” özelliğiyle sürdürüyor.

Sosyal paylaşım sitesi, sanal gerçeklik konusuna ne kadar önem verdiğini ilk olarak Oculus’u satın alarak göstermişti. Oculus, Facebook bünyesinde hem sanal gerçeklik başlığı Rift’i geliştirmeye devam etmiş hem de Samsung gibi şirketlere sanal gerçeklik pazarına girmelerinde yardımcı olmuştu. Facebook’un önümüzdeki dönemde de Oculus aracılığıyla bu hamlelerini sürdürmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER