Teknoloji

Facebook uygulamalarının sanal gerçeklik cihazlarına özel versiyonları üstünde çalışıyor

facebook yapay zekâ yuz tanima

facebook-logo-070513 (630 x 394)

Facebook’un ürün müdürü Chris Cox, uygulamalarının sanal gerçeklik cihazlarına uygun versiyonları üstünde çalıştıklarını belirtti. Recode’un Code Media konferansında konuşan Cox, Facebook’un sanal gerçeklik uygulamalarına ilişkin detay vermekten kaçındı, ancak uygulama sayesinde kullanıcıların o anki çevrelerini uygulamayı kullanan diğer arkadaşlarıyla paylaşabileceğini ifade etti. Cox Facebook VR uygulamasının günlük bir paylaşım aracına dönüşebileceğine yönelik inancını da dile getirdi.

Ancak Facebook’un sanal gerçeklik uygulamalarının yakın zamanda yayınlanması mümkün gözükmüyor. Cox, tüm sanal gerçeklik cihazlarına ulaşmaları için önlerinde uzun bir zaman olduğunu ifade etti. Facebook sanal gerçeklik konusuna büyük önem verdiğini geçtiğimiz yıl Oculus’u 2 milyar dolar karşılığında satın alarak göstermişti.

Şirket bu teknolojiyi kullanarak farklı deneyimler sunma konusundaki arzusunun ilk örneğini de bu yılki Sundance Film Festivali’nde ortaya koymuştu. Facebook’un önümüzdeki yıllarda Oculus’un sanal gerçeklik teknolojisini paylaşımın odağına koyacağının işaretini ise Mark Zuckerberg, geçtiğimiz yıl Oculus’un satın alınmasının ardından yaptığı açıklamada vermişti. Facebook CEO’su kullanıcıların arkadaşlarıyla tüm deneyimlerini paylaşabilecekleri bir dünya hayal etmelerini istemişti.

İLGİLİ HABERLER