Teknoloji

Facebook sanal dünyalar kurmak için Avrupa’da 10 bin kişiyi işe alacak

facebook veri sızıntısı avrupa birliği ürün geliştirme

Facebook, bir “metaverse” şirketine dönüşme konusunda oldukça kararlı görünüyor. Sanal dünyalardan oluşan bu üst evreni kurmak için daha fazla yeteneğe ihtiyaç duyan şirket, Avrupa Birliği’nde 10 bin kişiyi işe alacağını duyurdu. Almanya, Fransa, İrlanda, İtalya, İspanya, Hollanda ve Polonya gibi ülkelerde işe alınacak olan yeni çalışanlar, önümüzdeki beş yıllık dönemde sanal ve artırılmış gerçeklik deneyimleri geliştirecek.

Facebook’tan yapılan açıklamada, bu yeni açılımın Avrupa teknoloji endüstrisine yönelik güvenin bir göstergesi olduğu ifade edildi. Avrupa’da büyük bir kullanıcı tabanı bulunan şirket, eski kıtada en üst düzey üniversite eğitim imkanları bulunduğunu ve pek çok alanda en iyi ekiplerin görev yaptığını hatırlattı. Şirket, Avrupa Birliği’yle bazı konularda anlaşamamasına rağmen AB’nin ifade özgürlüğü, şeffaflık ve gizlilik gibi konulardaki politikalarını övdü.

Facebook’un hâlihazırda İrlanda’nın Cork şehrinde Reality Labs isimli bir merkezi bulunuyor. Şirket 2019’da da Fransa’da bir yapay zekâ laboratuvarı açmıştı. Sosyal medya devi, Münih Teknik Üniversitesi ile birlikte yapay zekâ etik araştırma merkezi kurmak için güçlerini birleştirmişti.

Facebook için bu açılım bir istihdam planının yanı sıra halkla ilişkiler hamlesi olarak da değerlendirilebilir. Şirket, Avrupa Birliği’nin ekonomisine katkısını bir kez daha göstermiş oluyor. Sanal dünyalara yönelik yatırım, Facebook’un “metaverse” evrenine inancını da tekrar ortaya koyuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER