Eğlence

Facebook Sacred Lies ile orijinal video içerik çalışmalarına hız veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook sacred liesOrijinal video içerik sunmak için çalışma yapan şirketler arasında Facebook da bulunuyor. Deadline’da yer alan habere göre, Facebook Sacred Lies adını taşıyan bir dizi üzerinde çalışıyor. 10 bölüm sürmesi planlanan projede Facebook’a Blumhouse Television ve bir dönemin popüler dizilerinden True Blood’ın yapım ekibinden iki kişi eşlik ediyor.

Sosyal paylaşım sitesinin yeni projesini, şirketin gelişim direktörü Ricky Van Veen duyurdu. Van Veen, konuya ilişkin açıklamayı ABD Ulusal Televizyon Yapımcıları Birliği tarafından düzenlenen konferansta yaptı.

Sacred Lies’ın her bölümünün yarım saat uzunluğunda olması planlanıyor. Hikayenin temelini Grim Kardeşler’in “Elsiz Kız” masalı ve Stephanie Oakes’in “The Sacred Lies of Minnow Bly” isimli kitabı oluşturuyor. Serinin pilot senaryosu, Facebook’un Watch sekmesinde hâli hazırda sunduğu içeriklere kıyasla çok daha karanlık ve tuhaf görünüyor. Sosyal paylaşım sitesi, hâli hazırda Watch içinde hileli reality şovlar ve internetin popüler yüzlerine ait içerikleri gösteriyor. Deadline’da yer alan habere göre, Sacred Lies ise bir tarikattan kaçan ve ardından tarikat liderini öldüren kişiyi bildiği şüphesiyle bir çocuk ıslah evine kapatılan elsiz bir kızın hikayesi anlatılıyor.

Sacred Lies, True Blood için beraber çalışan iki ismi tekrar buluşturuyor. Yazar Scott Winant ve yazar/yürütücü yapımcı Raelle Tucker, Facebook’un dizi projesi için yeniden bir araya geliyor.

Facebook Sacred Lies gibi projelerle Netflix ve Amazon Prime gibi servislerle rekabet etmeyi amaçlıyor

Facebook Sacred Lies ile orijinal içerik üretme konusundaki çalışmalarını bir üst seviyeye taşıyacak gibi görünüyor. Şirket, Watch sekmesini zaman içinde kullanıcılarından gelecek içeriklere de açmayı planlıyor. Ancak sosyal paylaşım sitesinin öncelikli amacı Netflix ve Amazon Prime Video gibi popüler çevrimiçi video içerik servisleriyle rekabet etmek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER