Teknoloji

Facebook Ruandalılar’a Nokia telefonları yardımıyla online eğitim fırsatı veriyor

Facebook SocialEDU adını verdiği ve Ruanda’ya katılımcı çevrim içi eğitim olanaklarını taşıyacak yeni girişimini duyurdu. Facebook’un daha önce duyurusunu yaptığı Internet.org projesinin bir parçası olan bu yeni girişim için Nokia donanım desteği sağlayacak, yerel operatör Airtel de veri iletişimini karşılayacak. Ruanda devleti de lojistik hizmetlerinin finansmanını sağlayacak.

Facebooklogo-02012012

Dersler aralarında Harvard, MIT ve Tokyo Üniversitesi’nin de bulunduğu çeşitli üniversitelerin oluşturduğu bir konsorsiyum olan edX tarafından hazırlanacak. Sonuç olarak Facebook tarafından tasarlanan basit bir uygulama sayesinde bu programa katılan herkese hızlı, ancak bir o kadar da yararlı eğitim verilmiş olacak.

İçerik sağlayacak olan uygulama Facebook’a entegre edilecek, bu da eğitim almaya meraklı Ruandalıların sınıflara girip ders almaya başlamadan önce Facebook’a üye olmaları gerekeceği anlamına geliyor. Projenin ne kadar süreceği bilinmiyor, çünkü Airtel’in ücretsiz veri hizmeti sağlama taahhüdü sadece bir yılı kapsıyor.

Facebook bu program için pilot nitelendirmesini yapıyor ve benzer programların diğer ülkelerde de uygulamaya konulabileceğini dile getiriyor.

İlgili >> Facebook Newsroom

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER