EğlenceManşetler

Facebook Riff ile geleceğin viral videoları hep birlikte oluşturulacak

facebook-riff-020415

Facebook yepyeni uygulaması Riff’i yayınladı. Katılımcılığın ön planda olduğu bir video uygulaması olan Riff, video klipler oluşturma, bunları arkadaşlarla paylaşma ve arkadaşlara da bunların üstüne yeni görüntüler ekleme ve videoyu zenginleştirme imkanı veriyor.

Arkadaşlar tarafından yapılan videoları izleyebilir veya kendi klibinizi ekleyerek bir videoya katkıda bulunabilirsiniz. Riff kullanıcıların yepyeni viral videolar oluşturmasına katkıda bulunmalarına izin vermeyi amaçlıyor.

Harlem Shake videolarını hatırlayın. Dünyanın dört bir yanından farklı kullanıcılar kendi videolarını çekmiş ve ortaya birçok Harlem Shake viral videoları çıkmıştı. İşte Facebook Riff de gelecekte böyle videoların çıkmasını amaçlıyor.

Riff video oluşturmaya katkıda bulunma ve paylaşma işlevlerini tek bir uygulama üzerinden gerçekleştirmeye izin veriyor, bütün video parçacıklarının mümkün olduğu kadar uygulama üzerinden oluşturulmasını mümkün hâle getiriyor.

Riff videosu oluşturmak için mobil uygulama içinden 20 saniye uzunluğunda bir video çekmek yeterli oluyor. Riff uygulaması dışından videoları yüklemeye izin verilmiyor. Çekilen videoya yaratıcı bir başlık vermek de önemli. Uygulamanın geliştiricisine göre en iyi başlıklar kullanıcılara ne eklemeleri konusunda fikir veren türden olanlar. Vine gibi kullanıcıların birden fazla video parçasını birleştirerek tek bir video oluşturmasına izin vermek yerine, Riff videoları tek parça olarak kaydediliyor. Eğer video yapımcısı olarak başkalarının katkıda bulunmasına izin vermiyorsanız, tek bir butona tıklayarak videoyu konu başlıkları bölümünden çıkarabilirsiniz.

Riff’de yorum bırakma veya beğenme gibi aktiviteler yok. Burada amaç kullanıcıları birlikte bir şeyler oluşturmaya teşvik etmek. Oluşturulan Riff videoları Facebook’ta kolaylıkla paylaşılabiliyor ve bütün yapımcılar da otomatik olarak etiketleniyor. Zaten bu şekilde beğeni veya yorumlama işlemleri Facebook üzerinden gerçekleştirilebilir.

Riff Facebook tarafından geliştirilen birçok yeni uygulamadan bir tanesi. Facebook’un Creative Labs olarak adlandırılan yaratıcı fikirler laboratuvarının ürünleri arasında kullanıcılara sadece davetiye ile erişilebilen, bağımsız forumlar oluşturmaya olanak sağlayan Rooms, kullanıcılara Facebook paylaşımlarını Flipboard gibi dergi tadından görüntülemeye imkan veren Paper bulunuyor. Ayrıca Slingshot gibi pek tutmayan uygulamaların da bu laboratuvardan çıktığını biliyoruz. Riff de şansını arayan son ürünlerden biri olarak dikkat çekiyor.

Aşağıdaki kaynak bağlantılarını takip ederek Riff uygulamasını akıllı telefonunuza indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER