Teknoloji

Facebook restoran sayfalarına eşleştirmen yorumlarını eklemeye başladı

facebook hizmet türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-logo-230415

Yaklaşık iki hafta önce sunucularında haber makalelerine yer vermeye başlayan Facebook, yeni bir editoryal içeriği daha kullanıcılarına ulaştıracak. Sosyal paylaşım sitesi bundan böyle restoran sayfalarında eleştirmen yorumlarını gösterecek. Facebook söz konusu özelliği ilk etapta ABD’deki bazı restoranların sayfalarında test edecek. Bundan böyle Facebook’ta restoranlarla ilgili arama yapıldığında eleştirmen yorumları arkadaşlardan ve diğer kullanıcılardan gelen yorumlarla birlikte gösterilecek. Eleştirmen yorumlarıyla birlikte Facebook’un yerel arama özelliğine olan ilginin artması ve Google ile Yelp gibi rakiplere karşı bir koz edinilmesi amaçlanıyor.

Facebook yola çıkarken Bon Apetit, Conde Nast Traveler, Eater, New York Magazine ve San Francisco Chronicle gibi yayıncılarla işbirliğine gidiyor. Binlerce restoranın pilot programa dahil edildiği belirtilirken, insanların karar verirken eleştirmen yorumlarına büyük önem verdiğine dikkat çekildi.

facebook-restoran-yorum-270515

Restoranlar açısından eleştirmen yorumları biraz gri bir bölge konumunda. Facebook Sayfaları temelde bir tanıtım mecrası olduğu için, işletmelerin bu sayfalarda kontrol edebildikleri içeriklere yer vermeyi istemesi doğal karşılanıyor. Facebook’un yayıncılardan gelen olumsuz yorumların da gösterileceğini açıklaması, işletmeleri ürkütecek gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER