Teknoloji

Facebook reklam ağı çalışmalarını askıya aldı, mobildeki Haber Kaynağına odaklanacak

Google’ın AdSense reklam ağıyla elde ettiği hakimiyeti kırmak isteyen şirketler arasında Facebook da bulunuyordu, ancak görünüşe göre sosyal ağ şirketi planlarından en azından bir süre için geri adım atmışa benziyor. AllThingsD tarafından verilen habere göre şirket kendi reklam ağını kurmak için gerçekleştirdiği testlere ara verdi.

Bu yılın başlarında Facebook’un üçüncü taraf uygulamalarda ve mobil web sitelerinde gösterilecek Facebook reklamlarını test ettiği haberleri çıkmıştı. Bu planlar ve ayrıca Facebook’un normal web sitelerine de reklam yerleştirmesine yönelik söylentiler de bir süreliğine askıya alındı gibi görünüyor.

Facebook’tan AllThingsD’ye gönderilen açıklamada Facebook sözcüsü Brandon McCormick, mobil reklam testlerine ara verdiklerini kaydetti. Elde ettikleri sonuçların ve iş ortaklarından gelen yorumların olumlu olduğuna dikkat çeken sözcü reklamları faaliyete geçirmeden önce mobil haber kaynağındaki reklamları ölçeklemeye odaklandıklarını kaydetti. Bu arada Facebook’un kullanıcıların haber kaynakları içinde video reklam göstermeyi planladığı şeklinde haberler çıkmış, bunun 2013 yılının ilk yarısında hayata geçirileceği iddia edilmişti.

İlgili >> AllThingsD

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER