Manşetler

Adblock Plus ve Facebook arasındaki reklam engelleme savaşı sürüyor

adblock plus

facebook reklamFacebook reklam engelleyicileri ile sürdürdüğü savaşta rekabeti giderek kızıştırıyor. Sosyal ağın, bünyesindeki reklamları kaldıran yazılımlara karşı açıkladığı mücadele planının üzerinden sadece iki gün geçmesine rağmen, popüler engelleme araçlarından Adblock Plus alternatif bir çözümle çıkageldi. Kullanıcıların yapması gereken tek şey Adblock Plus filtrelerini güncelleyerek Facebook reklamlarını yeniden devre dışı bırakmak oldu.

Facebook daha önce herhangi bir reklam engelleme şirketine, kendilerini beyaz listeye almaları için para ödemediğini söylemiş, bunun yerine reklamlarının tanınma biçiminde değişikliklere gitmişti. Ayrıca kullanıcılara da görmek istedikleri reklam türleriyle ilgili daha fazla kontrol fırsatı tanımıştı.

Adblock Plus’tan Ben Williams, konuyla ilgili olarak yayınlanan bir blog yazısında, açık kaynak tabanlı reklam engelleme komünitesiyle önleyiciler arasındaki savaşın reklam engelleme yönteminin icat edilmesinden bu yana süregeldiğine dikkat çekiyor. Muhtemelen Facebook’un da birtakım ek kodlarla getirdikleri yeni filtreyi işe yaramaz hâle getireceğini vurguluyor. Bunun olması hâlinde reklam engelleme komünitesinin bir başka çözüm bulacağını ve Facebook’un da bunu yeniden önleyeceğini söylüyor.

Aslında Williams’ın bu söylediği kısa süre içine gerçekleşti. TechCrunch’ın haberine göre, Facebook Adblock’un alternatif çözümünü devre dışı bırakacak kodu çoktan kullanıma sunmaya başladı. Bu da haberde sözü edilen Adblock Plus yönteminin devre dışı kaldığını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER