Teknoloji

Facebook RED ile profesyoneller için sanal gerçeklik kamerası geliştiriyor

facebook hizmet türkiye

facebook redFacebook, kamera üreticisi RED ile birlikte profesyonellere yönelik üst segment bir sanal gerçeklik kamera sistemi üzerinde çalışıyor. Kameranın yüksek çözünürlüklü görüntü kaydı yapabileceği belirtilirken, altı dereceli hareket özgürlüğü sayesinde içeriklerin gerçek zamanlı olarak görüntülenmesi ve keşfedilmesi mümkün oluyor. Facebook RED ile birlikte geliştirdiği kamera kurulumunun fiyatı ve çıkış tarihi konusunda ipucu vermezken, kameranın temelinde Facebook’un Surround 360 platformunda yapılan çalışmaların olduğu ifade edildi. RED tarafından üretilecek olan kamera Facebook tarafından içerik üreticilerine önerilecek.

Facebook’un mühendislik direktörlerinden Brian Cabral, teknolojiyi geliştirmelerinin ardından 1 yıl önce kendilerine bir üretim ortağı aramaya başladıklarını belirtti. Görüntü kalitesinin yegane odak noktaları olmadığını söyleyen Cabral, içerik oluşturuculara iş akışlarında ihtiyaç duydukları rahatlığı sağlamayı istediklerini de sözlerine ekledi.

Facebook son iki yıldır kamera endüstrisine bir kameranın nasıl görünebileceği konusunda çeşitli fikirler veriyor. 2016’da duyurulan Surround 360 platformu, yola açık kaynaklı bir özellik listesi ve donanım tasarım dokümanıyla çıkmıştı. Şirket bu girişimiyle kamera üreticilerine hem tasarım hem de üretim sonrası satış döneminde yardımcı olmayı hedeflemişti.

Facebook RED ile gerçekleştirdiği ortak çalışmanın sonucunun nasıl görüneceği konusunda şimdilik bir ipucu vermiş değil. Ancak RED’in portföyünde 5 bin dolardan 50 bin dolara kadar uzanan fiyatlara sahip kameraların olduğunu düşününce Facebook’un kamerasının fiyatının da biraz yüksek olması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER