Teknoloji

Facebook Ray-Ban ile birlikte geliştirdiği akıllı gözlüğün tanıtım tarihini açıkladı

facebook ray-ban

Facebook ve Ray-Ban birlikte geliştirdikleri akıllı gözlüğün tanıtım tarihini açıkladı. Akıllı gözlük 9 Eylül’de resmiyet kazanacak. Ray-Ban tarafından hazırlanan tanıtım sayfasında bir gözlük silueti ve “09.09.2021” tarihi görünüyor. Altında ise “şimdi kaydolun ve çıkış bildirimini alın” ibaresi yer alıyor.

Ray-Ban’in ana sayfasında ise “Bu takip etmek isteyeceğiniz bir hikaye” şeklinde bir cümle bulunuyor. Bunun Facebook’un hikaye özelliğine yönelik bir referans olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in ve şirketin sanal ve artırılmış gerçeklik şefi Andrew Bosworth tarafından yapılan paylaşımlar da gözlükle ilgili ipucu veriyor. Videolarda görüntüler Zuckerberg ve Bosworth’ün bakış açısıyla kaydediliyor. Zuckerberg kürek çekerken, Bosworth de golf oynuyor. Bu videolar, akıllı gözlüğün farklı hava koşullarında kullanıma uygun olduğu anlamına geliyor.

Facebook, Ray-Ban ile birlikte geliştirdiği gözlüğü daha önce “tam teşekküllü artırılmış gerçeklik gözlüğüne giden yolda bir adım” olarak tanımlamıştı. Mark Zuckerberg ise temmuz ayında yaptığı paylaşımda gözlüğün sıradaki donanım ürünleri olduğunu belirtmiş, ancak kesin bir tarih vermemişti. Facebook CEO’su, gözlüğün klasik Ray-Ban tasarımında olacağını ve bazı önemli işlevler barındıracağını da dile getirmişti.

İLGİLİ HABERLER