Teknoloji

Facebook’a akıllı gözlük projesinde önemli destek

facebook abd

Facebook son birkaç yıldır kendi artırılmış gerçeklik gözlüğünü geliştirmek için çalışıyor. CNBC‘de yayınlanan bir haber, şirketin bu konuda geldiği son nokta konusunda çeşitli ipuçları veriyor. Habere göre, Facebook gözlük için Ray-Ban markasının sahibi İtalyan Luxottica ile yakın bir mesai yürütüyor.

Artırılmış gerçeklik gözlüğünün şirket içinde “Orion” kod adıyla anıldığı belirtiliyor. Bu gözlüğün akıllı telefon için tamamlayıcı olmaktan ziyade tamamen gözlüğün yerini alacak şekilde tasarlandığına da dikkat çekiliyor.

Gözlüğün telefon olmadan çağrı alabileceği ve küçük ekranında bilgileri gösterebileceği ifade ediliyor. Facebook’un akıllı gözlüğünün üstündeki kamera sayesinde video ve fotoğraf çekebileceği, hatta canlı yayın da yapabileceği belirtiliyor. Akıllı gözlüğün piyasaya çıkışı içinse 2023 ve 2025 arası işaret ediliyor.

Facebook Ray-Ban ile başka bir gözlük üstünde mi çalışıyor?

Kısa süre önce The Information‘da yayınlanan bir haber ise başka bir durumu gösteriyor. Haberde Ray-Ban ekibi ile Facebook’un “Stella” kod adlı başka bir gözlük üstünde çalıştığı ve bu gözlüğün Orion’dan daha önce piyasaya sürüleceği söyleniyor. Snap Spectacles’a benzeyeceği belirtilen bu gözlüğün de üstündeki kamerayla görüntü kaydı yapabileceği ifade ediliyor. Ray-Ban’in projeye dahil olmasının gözlüğün tasarımının üstüne olumlu bir etki yapacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Facebook’un artırılmış gerçeklik gözlüğü projesi uzun süredir gündemde. Şirket, bu gözlüğün geliştirilmekte olduğunu 2018’in sonlarında doğrulamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER