Teknoloji

Facebook Protect programının kapsama alanı genişliyor

facebook haber

Facebook, Protect adını taşıyan programıyla siyasetçilere veya siyasetle ilgilenen kişilere hesaplarını daha sıkı biçimde koruma imkanı sunuyor. Sosyal medya devi, 2021 itibarıyla daha fazla hesabı bu programın kapsama alanına eklemeye hazırlanıyor.

Facebook’un Protect ile ilgili planlarını şirketin siber güvenlik politikası sorumlusu Nathaniel Gleicher paylaştı. Gleicher ünlülerin, gazetecilerin ve kısa süre içinde seçim yapılacak ülkelerde yaşayan “ilgili” kullanıcıların Protect ile korunacağını belirtti.

Protect ile risk altında olduğu düşünülen hesaplar için genişletilmiş bir koruma sağlanıyor. Örneğin, program kapsamında ilgili kişinin hesabının ele geçirilmeye çalışılıp çalışılmadığı daha sıkı biçimde takip ediliyor.

Facebook, güvenliği sıkılaştırmak adına mobil cihazlar için güvenlik anahtarı desteğini de aktif hâle getiriyor. Böylelikle servise erişimini mobil cihazlar üzerinden sağlayanlar için daha sıkı bir güvenlik ortamı sağlanacak. Şirket bazı tanınmış kişilere fiziksel güvenlik anahtarı teslimatı da yapacak.

Facebook Protect programına katılım hâlâ gönüllülük esası üzerinden yürüyor. Programa katılmak isteyenler başvurularını yapmalarının ardından değerlendirmeden geçiyor ve buna göre programa kabul ediliyor.

İLGİLİ HABERLER