Teknoloji

Facebook profillerine ve hikayelere müzik eklenebilecek

facebook

Facebook sunduğu müzik odaklı özelliklere yenilerini eklemeye devam ediyor. Üç büyük plak şirketiyle lisans anlaşmaları yapan sosyal ağ, bu anlaşmalar çerçevesinde hikayelere ve kullanıcı profillerine müziği getiriyor. Lip Sync Live özelliğinin kapsamı da biraz daha genişliyor.

Sosyal ağ üzerinde hikaye oluşturanlar, hikayelerine müzik çıkartmaları ekleyebilecek. Kullanıcılar şarkı için arama yaptıktan sonra seçimlerini çıkartma olarak hikayeye yerleştirebiliyor. Eklenen çıkartmada şarkı ve şarkıcı ismini görmek de mümkün oluyor.

Facebook‘un çatısı altındaki Instagram da geçtiğimiz haziran ayında hikayelere şarkı eklemeyi mümkün kılmıştı. Hâli hazırda bu özellikten Türkiye’de yararlanılamadığını belirtmekte fayda var.

Facebook‘un TikTok‘a rakip olarak hazırladığı Lip Sync Live özelliğinin de kapsama alanı biraz daha genişledi. Bundan böyle içerik sahipleri ve şarkıcılar, hayranlarıyla bağlantılarını kuvvetlendirebilmek için özelliği sayfalarına ekleyebilecek. Bu özelliğin yeni şarkılarının tanıtımını yapan şarkıcıların işine bir hayli yarayacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Lip Sync Live, ekran üstüne eklediği hareketli şarkı sözleriyle karaokeye yakın bir deneyim de sağlıyor.

Facebook kullanıcıları profillerinde de müziğe yer verebilecek

Facebook kullanıcıları bundan böyle profillerine özel bir müzik bölümü de ekleyebilecek. Bu bölümde kullanıcıların dinledikleri şarkılar, en azından şu an için, gerçek zamanlı olarak gösterilmeyecek. Sosyal ağın kullanıcıları, müzik bölümüyle son zamanlardaki veya tüm zamanlardaki favori şarkılarını gösterebilecek. Profil üzerinden şarkıların bir kısmı dinlenebilecek. Profildeki şarkı bölümü üzerinden şarkının sahibinin Facebook’taki sayfasına gitmek mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER