Teknoloji

Facebook profillerden din ve siyasi görüş gibi bilgileri kaldırıyor

facebook akıllı saat

Facebook profiliniz yakında hakkınızda daha az bilgi verecek. Meta yakında kullanıcı profillerinden siyasi görüş, din, adres gibi detayların kaldırılacağını açıkladı. Söz konusu değişiklik 1 Aralık itibarıyla gerçekleştirilecek.

Şirketten yapılan açıklamada, bu değişiklikle sosyal ağın kullanımının ve sitede gezinmenin kolaylaşmasının hedeflendiği belirtildi. Bu bilgilerden birini profillerine ekleyen kullanıcılar, konuyla ilgili bildirimi görmeye başladı.

İletişim bilgileri ve ilişki durumu gibi detaylar ise kullanıcı profilinde görülmeye devam edecek. Kullanıcılar diledikleri takdirde 1 Aralık’tan önce sosyal ağın kaldıracağı bilgilerini ekleyebilecek. Profilde kalan bilgilerin kimler tarafından görülebileceği konusunda da kontrol yine kullanıcıların elinde olacak.

facebook

Kişisel bilgilerin azaltılması Facebook profillerinde neyi değiştirecek?

Bu değişikliğin kullanışlılık konusunda pek fazla etkisinin olmayacağı söylenebilir. Sadece kullancı profillerindeki künyelere bakarken aşağıya inmeye gerek kalmayacaktır. Ancak bu kararı gizlilik konusundaki algı değişiminin bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Facebook’a bu bilgiler sosyal ağın kurulduğu ilk zamanlardan beri eklenebiliyordu. O zamanlarda bu tarz kişisel bilgilerin paylaşımında bir sorun olduğu düşünülmüyordu. Ancak aradan geçen dönemde hem kullanıcıların gizlilik hassasiyeti arttı hem de Meta gibi şirketler bu konuya daha fazla önem verir hâle geldi. Dolayısıyla bu karara pek şaşırmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER