Teknoloji

Facebook profil taklitçilerini özel aracıyla tespit edecek

facebook profil

Facebook, kullanıcılarını tacizden korumak için geliştirdiği yeni aracıyla isimleri ve fotoğrafları yeni bir profilde kullanılan üyelerini durumdan haberdar edecek. Mashable’da yer alan habere göre; testleri geçtiğimiz kasım ayından bu yana devam eden araç, Facebook hesaplarının yüzde 75’lik bir kısmı için aktif hâle gelmiş durumda.

Facebook profil kopyasını tespit ettiği anda orijinal profil sahibini durumdan haberdar edecek. Taklitçiyi şikayet edip etmeme konusunda ise kararı orijinal profil sahibi verecek. Şikayet edilen profiller Facebook tarafından manuel olarak değerlendirilecek ve bu değerlendirme doğrultusunda nihai bir karara varılacak.

Çevrim içi ortamdaki taciz, sosyal medya için bir tür “veba” olmayı sürdürüyor. Şirketler de bu tacizle mücadele konusunda halen “patinaj çekiyor”. Mashable’ın haberinde, Facebook’un kadın kullanıcılarının daha güvende hissetmesini sağlayacak tacizle mücadele yöntemleri konusunda başka çalışmalar yaptığı da biliniyor. Sosyal paylaşım sitesi, platformunda çıplak fotoğrafları bulunanların şikayette bulunabilmeleri için çeşitli dış kaynaklar hazırlamış ve kullanıcılarına fotoğraflarının gizlilik derecesini kontrol edebilmeleri için bir araç sunmuştu.

Sosyal paylaşım sitelerinde özellikle tanınmış kişiler adına açılan profiller ve bu profillerden yayılan içerikler, kimi zaman ciddi problemlere yol açabiliyor. Buna ek olarak, bir kişinin kendi rızası dışında taklit edilmesinin kişilik hakları konusunda genel bir ihlal anlamına geldiğini unutmamak gerekiyor. Facebook’un tacizle mücadele konusunda ipleri sıkmasının nasıl sonuçlar sağlayacağı ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER