Teknoloji

Facebook profil görünümü kontrol aracını geri getiriyor

facebook

Facebook kullanıcılarının profillerine arkadaş olmadıkları kişilerin gözünden bakmalarını sağlayan kontrol aracını yeniden faaliyete geçiriyor. Sosyal paylaşım sitesi, buna ek olarak kullanıcılarının herkese açık profillerinde görüntülenecek bilgilerin yönetimini de kolaylaştırıyor.

Sosyal ağ, yapmaya hazırlandığı değişiklikleri Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Şirket, profillere arkadaş olmayanların gözünden bakma seçeneğini 2018’in eylül ayında ortaya çıkan bir güvenlik açığının ardından kaldırmıştı. Sosyal paylaşım sitesi, o dönemde 90 milyon kullanıcısının hesap güvenliğinden emin olmak için hesaplara tekrar giriş yapılmasını istemişti.

Facebook’un konuyla ilgili olarak yayınladığı blog yazısında ise şu ifadeler yer alıyor: “Yaptığımız güvenlik kontrollerinin ardından insanların profillerini arkadaş olmadıkları kişilerin gözünden görmesini sağlayan aracımızı yeniden kullanıma sunduk. Yaşanan güvenlik probleminden görece daha az etkilenen bu araç, ‘Belirli bir kişi gibi gör’ aracına kıyasla bariz şekilde daha popüler bir seçenekti.”

Facebook, profile belirli bir kişinin gözünden bakmayı sağlayan aracının güvenlik değerlendirmesini ise henüz tamamlamış değil. Ancak Facebook’un açıklaması, sosyal ağın bu aracı sunma konusunda çok da aceleci olmayacağını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER