Teknoloji

Facebook profil fotoğrafı hırsızlığını önleyecek bir özelliği test ediyor

facebook profil fotografi hirsizligiFacebook profil fotoğrafı hırsızlığını önlemek amacıyla geliştirdiği bir özelliği Hindistan’da test ediyor. “Profil Fotoğrafı Koruması” adını taşıyan araç aktive edildiğinde kullanıcının profil fotoğrafının kaydedilmesi ve ekran görüntüsünün alınmasın engelleniyor. Ancak bu engel sadece Android işletim sistemli cihazlar için geçerli oluyor. Buna ek olarak, fotoğraf sahibinin arkadaş listesinde olmayan kişilerin kendilerini profil fotoğrafına etiketlemeleri de bu araç sayesinde engelleniyor.

Facebook, koruma altına alınan profil fotoğraflarının etrafını mavi bir çerçeveyle kaplayarak fotoğrafın korumalı olduğunu gösteriyor. Sosyal paylaşım sitesinin profil fotoğraflarının özgünlüğünü korumak için attığı adımlar bununla da sınırlı kalmıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde fotoğraflarının üzerini Hint tekstil tasarımlarından esinlenen desenlerle kaplayabiliyor. Facebook desenli fotoğrafların daha az çalındığına dikkat çekiyor.

Facebook’un bu deneysel özelliği geliştirirken Hindistan’daki kadın kullanıcılarından gelen geri bildirimleri dikkate aldı. Sosyal ağlardan kadın fotoğrafı çalan çöpçatan sitelerinin profil fotoğraflarını çalmasından endişe eden kadınların sesini duyan Facebook, geliştirdiği aracı da ilk olarak Hindistan’da kullanıma sundu.

Facebook profil fotoğrafı hırsızlığını önleme aracını tüm dünyada kullanıma sunabilir

Bir kişinin profil fotoğrafının çalınması ve istenmeyen mercralarda kullanılması, sadece Hindistan’da değil, dünyanın her yerinde yaşanabilecek bir olay. Bu durumun farkında olan Facebook profil fotoğrafı hırsızlığını önleme aracını dünya genelinde kullanıma sunmayı da değerlendirdiğini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER