Teknoloji

Facebook Portal WhatsApp desteğiyle dünyaya açılıyor

facebook portal

Facebook önemli yeniliklerin duyurusunu yaptığı F8 konferansının açılış etkinliğinde Portal ve Portal+ adını taşıyan akıllı ekranlarını unutmadı. Şirketten yapılan açıklamada, Portal ve Portal+’ın önümüzdeki sonbahar itibarıyla Avrupa ve Kanada’da satışa sunulacağı belirtildi. Facebook Portal WhatsApp desteğine de önümüzdeki dönemde kavuşacak. Bu destek sayesinde cihaz üzerinde uçtan uca şifrelenmiş video sohbetler gerçekleştirmek mümkün olacak.

Facebook Portal ve Portal+, geçtiğimiz yıl şirkete kamuoyu güveninin sarsıldığı bir dönemde piyasaya çıkmıştı. Sosyal ağ, Cambridge Analytica skandalının patlak vermesinin ardından Portal’ın çıkışını ertelemek zorunda kalmıştı. Portal satışlarının pek de iyi gitmediği düşünülse de, Facebook’tan yapılan açıklamada satışların beklentilerin üstüne çıktığı belirtildi. Satış sahasının genişletilmesi de, Facebook’un süreçten memnun olduğunu gösteriyor.

Portal’ın Superframe adını taşıyan özelliğinde şimdiye kadar sadece cihaz sahiplerinin Facebook’taki fotoğrafları sergileniyordu. Ancak artık buraya Instagram’dan fotoğraflar eklemek de mümkün olacak. Bu özellik şimdiden aktif hâle gelirken, yaz aylarından itibaren Portal’ın mobil uygulaması üzerinden telefonların film rulosundaki fotoğrafların da Portal’da gösterilebileceği belirtildi. Buna ek olarak, 2019 bitmeden Portal üzerinden Facebook’ta canlı yayın da yapılabilecek.

Facebook Portal WhatsApp desteği ve başka yeni özelliklerle küresel bir açılıma hazırlanırken, önümüzdeki dönemde daha somut değişimlerden de geçebilir. Sosyal medya devi, Portal için yapay zekâlı bir dijital asistan üzerinde çalıştığını daha önce doğrulamıştı. Böylelikle Amazon Alexa ve Google Asistan taşıyan ürünlere karşı daha aktif şekilde mücadele etmeyi hedefleyen Facebook, yeni dönemde Portal’a görsel yetenekler kazandırmayı da planlıyor.

İLGİLİ HABERLER