Teknoloji

Facebook Siri, Alexa ve Google Asistan’a yanıt verecek

Facebook Portal ve Oculus markalı ürünlerinde kullanmak amacıyla kendi dijital asistanını geliştiriyor. Söz konusu dijital asistan hazır hâle geldiğinde Facebook; Amazon, Apple ve Google gibi büyük şirketlerle doğrudan rekabet etmeye başlayacak. CNBC‘de yer alan habere göre, söz konusu dijital asistanı geliştirme çalışmaları 2018’de sosyal ağın artırılmış ve sanal gerçeklik ekiplerini yöneten Ira Snyder’in öncülüğünde başladı.

Ekibin akıllı hoparlör üreticileriyle temasa geçtiği de haberde dikkat çekilen noktalar arasında bulunuyor. Bu da Facebook’un dijital asistanının başka markalı ürünlerde de görüleceği anlamına geliyor. Sosyal ağ tarafından Reuters‘a gönderilen açıklamada ise asistanın öncelikli olarak Portal serisi ürünlerde ve Oculus’un artırılmış ya da sanal gerçeklik başlıklarında kullanılması amacıyla geliştirildiğinin altı çizildi.

Facebook yapay zekâlı asistan geliştirme konusunda tecrübesiz bir şirket değil. Ancak şirketin şimdiye kadar ortaya çıkardığı ürünlerin Alexa veya Siri ile rekabet edecek düzeyde olmadığını belirtmek gerekiyor. 2015’te Messenger için M isimli bir dijital asistan geliştiren Facebook, bu asistanın fişini geçtiğimiz yıl çekmişti.

Facebook Portal kullanıcıları, “Hey, Portal” komutunu vererek akıllı ekranı uyandırabiliyor. Ancak daha karmaşık görevler için hâlâ Amazon’un dijital asistanı Alexa’nın gücüne ihtiyaç duyuluyor. Proje henüz ilk aşamalarında olduğu için Facebook’un ortaya koyacaklarını görmek için sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER