Teknoloji

Facebook Portal tanıtımı için önümüzdeki hafta işaret ediliyor

facebook portal android teror
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook Portal adıyla anılan video sohbet cihazı için hazırlıklarına uzun süre önce başlamıştı. Cihazın önümüzdeki hafta itibarıyla resmiyet kazanabileceği söyleniyor.

Söz konusu iddiayı gündeme taşıyan, Cheddar isimli internet sitesi oldu. Portal ile Facebook tüketici elektroniği ürünleriyle olan ilişkisini Oculus’un portföyündeki cihazların ötesine taşıyacak. Sosyal ağın Portal ile Amazon’un Echo Show hoparlörüne rakip olması bekleniyor.

Cheddar’ın haberine göre, Facebook Portal iki farklı ekran boyutu seçeneğiyle potansiyel kullanıcıların karşısına çıkacak. Büyük ekranlı versiyonun fiyat etiketinde 400 dolar yazması bekleniyor. Küçük ekranlı versiyonun ise 300 dolar karşılığında satılacağı söyleniyor. Amazon Echo Show‘un ABD’de 229.99 dolar karşılığında satılacağını düşününce Facebook’un belirlediği fiyatların yüksek olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Facebook’un söz konusu cihazları mayıs ayında F8 konferansında tanıtması bekleniyordu. Ancak Cambridge Analytica skandalının ardından kamuoyunun yoğun tepkisiyle karşılaşan Facebook’un Portal’ın tanıtımını ertelediği belirtilmişti.

Facebook’a olan güvenin azalması nedeniyle şirketin Portal’ın geniş açılı ön kamerasına bir kapak eklediği iddiası gündeme gelmişti. Yapay zekâ ile insanları tanıyabileceği belirtilen Portal’ın kullanıcıları oda içine takip edeceği de iddialar arasında yer alıyor. Portal’da dijital asistan olarak ise Amazon Alexa’nın kullanılması bekleniyor.

Facebook Portal, şirketin Building 8 adını taşıyan özel Ar-Ge merkezi tarafından geliştirildi. Sosyal ağ böylelikle daha çok kişinin video sohbet platformunu kullanmasını amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER