Teknoloji

Facebook Portal serisini yeni özellik ve cihazlarla genişletiyor

facebook portal
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, Portal serisi akıllı ekranlarını geçtiğimiz yıl sonbahar aylarında tanıtmıştı. Şirketin bu seriyi genişletmeye hazırlandığına dair haberler de yaz aylarında gündeme gelmişti. Sosyal medya devi, hem mevcut Portal cihazlarından birini yeniledi hem de seriye yepyeni ürünler ekledi.

Orijinal Portal’ı yenileyen şirket, Portal Mini ve Portal TV adını taşıyan iki yeni ürünü de gözler önüne çıkardı. Facebook’un yeni cihazları ABD ve Kanada’nın yanı sıra Birleşik Krallık, Fransa, İspanya, İtalya, Avustralya ve Yeni Zelanda’da da satılacak.

Facebook, akıllı ekranlarını duyurduğunda insanların yaşamlarında daha çok kişiyle iletişim kurmasına yardımcı olmayı amaçladığını belirtmişti. Amazon Echo Show’a benzer yapıda olan akıllı ekranların odak noktasında video görüşme özelliği bulunuyor.

Facebook Portal Mini
Facebook Portal Mini

Portal serisinin ana cihazları, görsel açıdan dijital fotoğraf çerçevelerini hatırlatıyor. Portal Mini’de 1280 x 800 piksel çözünürlüklü, 8 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Portal’da ise çözünürlük değişmezken ekran büyüklüğü 10 inçe çıkıyor. Portal+ ise 15.6 inç büyüklüğünde 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü bir ekran mevcut.

Facebook her üç cihazda da gizliliğe odaklanıyor. Tüm akıllı ekranlarda kamerayı kapatan fiziksel kapaklar mevcut. Buna ek olarak, kullanıcılar diledikleri takdirde Portal cihazlarının mikrofonlarını devredışı bırakabilecek.

Her üç cihazda da hem Amazon Alexa hem de Facebook’un kendi sesli asistanı mevcut. Facebook Messenger ile sesli ve görüntülü arama yapabilen kullanıcılar, artık WhatsApp üzerinden de sesli ve görüntülü sohbet gerçekleştirebilecek.

facebook portal tv
Facebook Portal TV

Facebook’un yeni ürünleri arasında asıl ön plana çıkan ise Portal TV oluyor. Portal TV, standart televizyonları devasa görüntülü görüşme cihazlarına dönüştürüyor. Havalı görünen Portal TV’de geniş görüş açısına sahip bir kamera mevcut. Akıllı lens ise görüşme esnasında kullanıcıların odadaki hareketlerini takip ediyor. Portal TV’de bulunan sekiz mikrofon ise dış sesleri bastırıyor ve sadece konuşmacının sesini karşı tarafa aktarıyor.

Facebook Portal serisinin yeni ürünleri ne zaman çıkacak? Fiyatları ne kadar olacak?

Yeni Facebook Portal ve Portal+ ile Portal Mini için ön sipariş dönemi başladı. Portal ve Portal Mini, 15 Ekim’den itibaren sahipleriyle buluşacak. Portal TV ise 5 Kasım itibarıyla raflarda olacak.

Facebook Portal Mini, ABD’de 129 dolar karşılığında satılacak. Portal’ın fiyat etiketinde ise 179 dolar yazıyor. Portal TV’ye sahip olmak isteyenlerin ise 149 dolar ödemesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER