Manşetler

Facebook Portal ve Portal+ ile evlerde kendisine kalıcı bir yer arıyor

Facebook uzun süredir beklenen akıllı ekranları Portal ve Portal+’ı resmen gözler önüne çıkardı. Sosyal medya devi, aynı zamanda akıllı hoparlör olarak da tanımlanabilecek akıllı ekranlarıyla giderek büyüyen akıllı ev ürünleri pazarında Amazon, Google ve Apple’ın karşısına çıkıyor ve odak noktasına da video sohbet deneyimini koyuyor. Facebook Portal ve Portal+, şirketin Oculus‘un sanal gerçeklik başlıkları dışındaki ilk donanım ürünleri olma özelliğini taşıyor.

Portal ve Portal+’ta video sohbet deneyiminin merkezinde Facebook Messenger bulunuyor. Kullanıcılar cihaza “Hey Portal, X’i ara…” şeklinde bir komut verdiğinde ilgili kişi Facebook Messenger aracılığıyla aranıyor. Portal ve Portal+ ile yapılacak görüşmelerde artırılmış gerçeklik efektleri de kullanılabilecek. Artırılmış gerçeklik efektleriyle video görüşmelerin eğlence dozu biraz daha artırılacak.

Facebook Portal ve Portal+’ta dikkat çeken bir diğer özellik ise Akıllı Kamera adını taşıyor. Artırılmış gerçeklik ve cihazların kameralarından yararlanan bu özellik ile video sohbetlerde konuşmacının çerçeveye en uygun biçimde oturtulmasını sağlıyor.

Facebook’ta Portal biriminin pazarlamasından sorumlu olan Dave Kaufmann, yeni cihazlarla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Portal ve Portal+, binlerce kilometre uzaklıktaki insanları bile birbirlerine yaklaştıracak ve birlikte kaliteli vakit geçirmelerini sağlayacak.”

Facebook Portal cihazlarının yetenekleri video sohbetlere aracılık etmekle sınırlı kalmıyor. Portal ve Portal+ ile Spotify, Pandora ve Amazon Music üzerinde müzlk dinlenebiliyor. Buna ek olarak, Facebook Watch’taki videolar da cihazlar sayesinde izlenebiliyor. Apple Music, YouTube ve Netflix gibi servisler ise henüz Facebook Portal’ın destek listesinde bulunmuyor.

Facebook Portal ve Portal+’ta dijital asistan görevini ise Amazon Alexa üstleniyor. Kullanıcılar Alexa ile etkileşime girerek belli bilgilere hızlı biçimde ulaşabilecek veya belli işleri vakit kaybetmeden tamamlayabilecek.

facebook portalCambridge Analytica skandalının ardından Facebook’un kamuoyu gözündeki imajı ciddi bir yara almış ve şirketin gizlilik karnesine büyük bir eksi eklenmişti. Bu durumun yeni cihazlarını etkileyebileceğinin farkında olan sosyal ağ, Portal cihazlarında kameranın önünü tamamen kapatmayı sağlayan fiziksel bir kapak sunuyor. Buna ek olarak, Portal ve Portal+’ın kamera ve mikrofonu bir tuşa basarak devredışı bırakılabiliyor.

Facebook Portal ve Portal+ için ön sipariş dönemi başladı

Facebook Portal ve Portal+, ABD’de ön siparişe çıktı. 10 inç ekranlı Portal için 199 dolar ödemek gerekiyor. 15.6 inç ekranlı Portal+’ın fiyat etiketinde ise 349 dolar yazıyor. Cihazların sevkiyatı kasım ayı itibarıyla başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER